fbpx
Κέρδισε και το Βραβείο Όργουελ ο «Γαλατάς» της Anna Burns

Κέρδισε και το Βραβείο Όργουελ ο «Γαλατάς» της Anna Burns

Με το Βραβείο Όργουελ πολιτικού μυθιστορήματος τιμήθηκε το βιβλίο Ο Γαλατάς της Anna Burns (στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Gutenberg, σε μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου), το οποίο πέρυσι απέσπασε και το βραβείο Man Booker.

Το βιβλίο, που είναι το τρίτο της συγγραφέως, διηγείται την ιστορία μιας 18χρονης την οποία παρενοχλεί ένας πολύ μεγαλύτερός της άντρας, παντρεμένος και παραστρατιωτικός, στη διάρκεια της ταραγμένης περιόδου των συγκρούσεων στη Βόρεια Ιρλανδία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, έχει χαρακτηριστεί «πειραματικό» μυθιστόρημα λόγω των μεγάλων παραγράφων του και της χρήσης περιγραφών αντί για ονόματα χαρακτήρων.

Το Βραβείο Όργουελ πολιτικής γραφής απονεμήθηκε στον Patrick Radden Keefe για το βιβλίο του Say Nothing, το οποίο επίσης αναφέρεται στις ταραχές στη Βόρεια Ιρλανδία κι εξετάζει τη δολοφονία μιας μητέρας από τον IRA το 1972.

Η ανακοίνωση των νικητών έγινε στο University College London την Τρίτη 25 Ιουνίου, ημερομηνία γέννησης του Τζορτζ Όργουελ.


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.