fbpx
Βραβείο για έναν «Αμερικανικό γάμο»

Βραβείο για έναν «Αμερικανικό γάμο»

Το βραβείο γυναικείας λογοτεχνίας (Women's prize for fiction) απέσπασε η Αμερικανίδα συγγραφέας Tayari Jones για το βιβλίο An American Marriage, στο οποίο καταγράφει τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η άδικη φυλάκιση ενός νεαρού μαύρου άνδρα στη σχέση του με τη σύζυγό του.

Η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Keta Williams, έκανε λόγο για ένα βιβλίο που «ρίχνει φως στη σημερινή Αμερική», μία «απίστευτη εξέταση της Αμερικής και της αμερικανικής ζωής, που εστιάζει στη σχέση ενός ζευγαριού, αλλά σε έναν τεράστιο πολιτικό καμβά».

Το An American Marriage είναι το τέταρτο μυθιστόρημα της Tayari Jones, η οποία δήλωσε πως δεν περίμενε να κερδίσει το βραβείο και χαρακτήρισε τη φυλακή «μπαμπούλα» για τους μαύρους Αμερικανούς. «Αποφάσισα να κοιτάξω κάτω από το κρεβάτι και να αντιμετωπίσω τον μπαμπούλα πρόσωπο με πρόσωπο», τόνισε.


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.