fbpx
Η συγγραφέας που γράφει ακόμα και 24 ώρες το 24ωρο

Η συγγραφέας που γράφει ακόμα και 24 ώρες το 24ωρο

Σε πέντε δεκαετίες καριέρας, η Ντάνιελ Στιλ δεν τα έχει πάει κι άσχημα: έχει γράψει 179 βιβλία, που έχουν μεταφραστεί σε 43 γλώσσες, ενώ 22 από αυτά έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση. Κατά μέσο όρο κυκλοφορούν επτά νέα μυθιστορήματά της κάθε χρόνο και δουλεύει διαρκώς πάνω σε πέντε ή έξι νέα βιβλία παράλληλα. Πώς τα καταφέρνει; Δουλεύοντας 20 με 22 ώρες το 24ωρο – ή ακόμα και 24 ώρες, αν χρειαστεί.

Η ίδια, μιλώντας στο περιοδικό Glamour, αποδίδει την παραγωγικότητά της στην αστείρευτη ενέργειά της, αλλά και στην αποφασιστικότητά της να δουλεύει ακόμα και όταν δεν έχει έμπνευση. «Συνεχίζω να δουλεύω. Όσο περισσότερο απομακρύνεσαι από το υλικό, τόσο το χειρότερο. Καλύτερα να πιεστείς και να καταλήξεις με 30 νεκρές σελίδες που αργότερα μπορείς να διορθώσεις, παρά να κάθεσαι έτσι και να μην κάνεις τίποτα», εξηγεί. «Δεν πάω για ύπνο μέχρι να νιώσω τόσο κουρασμένη, ώστε να μπορώ να κοιμηθώ και στο πάτωμα. Αν έχω στη διάθεσή μου για ύπνο τέσσερις ώρες, τότε αυτή είναι πράγματι μια καλή νύχτα για μένα».

Στα ελληνικά, βιβλία της Ντάνιελ Στιλ έχουν κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, Μεταίχμιο, Φανταστικός Κόσμος και Anubis.


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Ανακοίνωση των εκδοτών για την 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Τα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου, του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, του Ανεξάρτητου Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου και του Συνδέσμου...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.