fbpx
Συγγραφέας κατά αεροπορικής εταιρείας που αρνήθηκε σε πτήση τον σκύλο-βοηθό της

Συγγραφέας κατά αεροπορικής εταιρείας που αρνήθηκε σε πτήση τον σκύλο-βοηθό της

Δύσκολες ώρες πέρασε η βραβευμένη συγγραφέας και βιβλιοκριτικός Φιόνα Ράιτ σε αεροδρόμιο της Αυστραλίας, όπου δεν της επετράπη να επιβιβαστεί σε πτήση της εταιρείας Qantas επειδή είχε μαζί της τη σκυλίτσα-βοηθό της, που είναι εκπαιδευμένη να τη βοηθά στα προβλήματα άγχους που αντιμετωπίζει.

Όπως υποστηρίζει η συγγραφέας, η σκυλίτσα της, που ακούει στο όνομα Βιρτζίνια, είναι κατάλληλα εκπαιδευμένη ως σκύλος-βοηθός και της είναι αναγκαία για να μπορέσει να διαχειριστεί τα προβλήματα άγχους της στη διάρκεια της πτήσης. Και παρότι, όπως αναφέρει, παρείχε στην αεροπορική εταιρεία όλα τα απαραίτητα έγγραφα, δεν της επετράπη τελικά να επιβιβαστεί, με το σκεπτικό ότι δεν απέδειξε πως πράγματι η Βιρτζίνια είναι πιστοποιημένος σκύλος-βοηθός.

Εκπρόσωπος της Qantas εξήγησε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές εκπαίδευσης που θα πρέπει να πληρούνται για να γίνει δεκτός ένας σκύλος-βοηθός σε μια πτήση, βάσει της ομοσπονδιακής νομοθεσίας, και εν προκειμένω κρίθηκε ότι οι προδιαγραφές αυτές δεν πληρούνταν.

Από την πλευρά της, η οργάνωση mindDog, που ανέλαβε την εκπαίδευση της Βιρτζίνια, καταγγέλλει ότι από όλες τις αεροπορικές εταιρείες μόνο η Qantas έχει εκφράσει τέτοιες ενστάσεις, ενώ δεν έχουν υπάρξει ποτέ άλλοτε αντίστοιχα προβλήματα.


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Σαλμάν Ρούσντι για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την άγρια επίθεση που τον άφησε τυφλό από το δεξί του μάτι, ο Σαλμάν Ρούσντι περιγράφει στο νέο του βιβλίο, Μαχαίρι, τη στιγμή της επίθεσης και τα συναισθήματά του, σε ένα έργο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.