fbpx
Πώς οι βιβλιοθήκες αυξάνουν τις πωλήσεις βιβλίων

Πώς οι βιβλιοθήκες αυξάνουν τις πωλήσεις βιβλίων

Στους διάφορους τρόπους με τους οποίους οι βιβλιοθήκες βοηθούν στην αύξηση των πωλήσεων βιβλίων αναφέρεται με άρθρο του το περιοδικό Forbes, με αφορμή την Εθνική Εβδομάδα Βιβλιοθηκών στις ΗΠΑ.

Ο πρώτος και πιο άμεσος τρόπος είναι η απευθείας αγορά βιβλίων από τις βιβλιοθήκες, προκειμένου να προσφερθούν προς δανεισμό στα μέλη τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από μόνη της η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης το οικονομικό έτος 2018 προσέθεσε στη συλλογή της περισσότερα από 476.000 βιβλία, 75.000 e-books και 18.000 audiobooks.

Ένας άλλος τρόπος είναι η διεξαγωγή εκδηλώσεων με προσκεκλημένους συγγραφείς. Οι βιβλιοθήκες προετοιμάζονται για τέτοιες εκδηλώσεις ακόμα και πολλούς μήνες πριν από τη διεξαγωγή τους, αγοράζοντας περισσότερα αντίτυπα των βιβλίων του προσκεκλημένου συγγραφέα και προβάλλοντάς τα σε ειδικά ράφια, ενώ συχνά δημιουργούν και αφίσες, σελιδοδείκτες και διάφορα άλλα προωθητικά υλικά. Επίσης, κάποιες βιβλιοθήκες συνεργάζονται με τοπικά βιβλιοπωλεία, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για περαιτέρω πωλήσεις.

Ακόμα, ορισμένες βιβλιοθήκες διοργανώνουν podcasts με συγγραφείς, τα οποία έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορεί κανείς να τα ακούσει από τον υπολογιστή του και δεν χρειάζεται καν να βρίσκεται στη βιβλιοθήκη, ενώ η ειδική στον τομέα των εκδόσεων Amy Collins επισημαίνει ότι συχνά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε βιβλιοθήκες αγοράζουν βιβλία για τον εαυτό τους, όταν βλέπουν πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τα μέλη της βιβλιοθήκης για να δανειστούν συγκεκριμένα βιβλία.


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Διαμαρτυρία των νέων μελών της επιτροπής του GreekLit για την 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Τα νέα μέλη της επιτροπής του προγράμματος μετάφρασης και έκδοσης ελληνικών βιβλίων σε άλλες γλώσσες GreekLit εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση: Με αφορμή την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου...

ΝΕΑ
10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

«Always be a poet, even in prose» (Σαρλ Μποντλέρ Στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, που θα πραγματοποιηθεί τη δεύτερη και την τρίτη ημέρα της 20ής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, δηλαδή την Παρασκευή...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.