fbpx
Η αυτοβιογραφία μιας Γερμανίδας για την «κληρονομική αμαρτία» του Ολοκαυτώματος

Η αυτοβιογραφία μιας Γερμανίδας για την «κληρονομική αμαρτία» του Ολοκαυτώματος

Το βραβείο καλύτερης αυτοβιογραφίας απέσπασε στα βραβεία της αμερικανικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης National Book Critics Circle το βιβλίο Belonging της Γερμανίδας Νόρα Κρουγκ, στο οποίο εξετάζει την εμπλοκή της οικογένειάς της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την «κληρονομική αμαρτία» του Ολοκαυτώματος που βαραίνει τις μεταναζιστικές γενιές της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κρουγκ, τo Belonging έχει τις ρίζες του στο πώς «το απλό γεγονός της γερμανικής της υπηκοότητας τη συνέδεε με το Ολοκαύτωμα και τις ανείπωτες θηριωδίες του και την άφησε χωρίς αίσθηση πολιτισμικών δεσμών».

Η ίδια η συγγραφέας αναφέρει ότι γνώριζε ελάχιστα για την εμπλοκή της οικογένειάς της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και, μολονότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες της έζησαν την εποχή εκείνη, κανείς τους δε μιλούσε για τότε. Στο βιβλίο της, η Κρουγκ καταγράφει την έρευνα που πραγματοποίησε σε αρχεία και παλαιοπωλεία και τις συνεντεύξεις που πήρε για να μάθει την ιστορία της οικογένειάς της.


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.