fbpx
Μεγάλο ενδιαφέρον για την έκδοση της έκθεσης Μιούλερ σε βιβλίο

Μεγάλο ενδιαφέρον για την έκδοση της έκθεσης Μιούλερ σε βιβλίο

Παροξυσμός επικρατεί στην αμερικανική εκδοτική κοινότητα για την έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ αναφορικά με τις καταγγελίες περί ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές του 2016. Αν και ακόμη δεν είναι σαφές εάν το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση, τρεις εκδοτικοί οίκοι (Melville House, Scribner, Skyhorse) έχουν δεσμευτεί ότι, εφόσον αυτό γίνει, θα την κυκλοφορήσουν σε βιβλίο.

Το παράδοξο, βέβαια, είναι ότι άπαξ και η έκθεση δοθεί στη δημοσιότητα, τότε θα είναι προσβάσιμη ελεύθερα από τον καθένα και θα μπορεί να τη διαβάσει απλώς μπαίνοντας στο διαδίκτυο. Ποιος ο λόγος, λοιπόν, για την έκδοσή της σε βιβλίο;

Μιλώντας στο Vox, εκπρόσωποι των τριών εκδοτικών οίκων ανέφεραν πως πρόκειται για το πιο πολυαναμενόμενο έγγραφο στις ΗΠΑ μετά την έκθεση για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους το 2001, ενώ εκτίμησαν πως ο κόσμος, αν και θα μπορεί να διαβάσει την έκθεση στο διαδίκτυο, θα προτιμήσει να τη διαβάσει σε μορφή βιβλίου.

Επιπλέον, με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον στην αμερικανική κοινωνία για την έκθεση του Μιούλερ και με δεδομένο ότι οι εκδοτικοί οίκοι δε χρειάζεται να πληρώσουν πνευματικά δικαιώματα για την έκδοσή της, αφού η έκθεση είναι διαθέσιμη στο κοινό, θεωρείται μία επένδυση χαμηλού ρίσκου με πολύ μεγάλο περιθώριο κέρδους. Υπάρχει άλλωστε το προηγούμενο της έκθεσης για τους Δίδυμους Πύργους, που επίσης ήταν διαθέσιμη στο κοινό, όμως κυκλοφόρησε σε 28 διαφορετικές εκδόσεις που πούλησαν 1,17 εκατομμύρια αντίτυπα, χωρίς να υπολογιστούν οι πωλήσεις σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου.


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Φεστιβάλ και Αφιερώματα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η 20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), 16-19 Μαΐου 2024, φιλοξενεί και αυτή τη χρονιά φεστιβάλ και αφιερώματα σε συνεργασία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού με σημαντικούς φορείς και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.