fbpx
Επέστρεψε ύστερα από 73 χρόνια βιβλίο που είχε δανειστεί η μητέρα της

Επέστρεψε ύστερα από 73 χρόνια βιβλίο που είχε δανειστεί η μητέρα της

H Mόρα Γκρεγκ, συνταξιούχος βιβλιοθηκάριος από το Τορόντο, ξεσκόνιζε τα ράφια του σπιτιού της τον περασμένο μήνα, όταν παρατήρησε ανάμεσα στα άλλα βιβλία ένα παλιό, ταλαιπωρημένο παιδικό βιβλίο. Ήταν ένα αντίτυπο του The Postman (Ο ταχυδρόμος) της Charlotte Kuh, που η μητέρα της Γκρεγκ είχε δανειστεί το 1946 από μία βιβλιοθήκη στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, όταν η ίδια ήταν ακόμα μωρό. Αν και έχουν περάσει 73 χρόνια από τότε, η Γκρεγκ αποφάσισε να το επιστρέψει στη βιβλιοθήκη.

Και πράγματι, η 75χρονη συνταξιούχος έστειλε το βιβλίο στη βιβλιοθήκη Silver Spring μαζί με ένα σημείωμα με το οποίο ζητούσε συγγνώμη για την καθυστέρηση. Όπως ανέφερε η ίδια μιλώντας στην Washington Post, περίμενε ενδεχομένως μία ευχαριστήρια επιστολή ως απάντηση, όμως έλαβε κάτι περισσότερο: το νέο διαδόθηκε ταχύτατα μέσω του διαδικτύου και ξαφνικά η Γκρεγκ έγινε περιζήτητη, αφού πολλά ΜΜΕ της ζητούσαν συνεντεύξεις.

Ευτυχώς, η βιβλιοθήκη δε χρεώνει πρόστιμα για καθυστερημένες επιστροφές παιδικών βιβλίων, οπότε η Γκρεγκ γλίτωσε τα χειρότερα. Ποια είναι όμως η γνώμη της, ως πρώην βιβλιοθηκαρίου, για τα πρόστιμα; «Τα μετριοπαθή πρόστιμα είναι ένα κίνητρο επιστροφής ή ανανέωσης βιβλίων για την ενήλικη λογοτεχνία. Εμένα μου βάζουν πρόστιμα όλη την ώρα και τα πληρώνω. Τα πρόστιμα είναι πάντα μετριοπαθή, αλλά ενισχύουν τα ταμεία [μιας βιβλιοθήκης]», δήλωσε.


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.