fbpx
Δικαστικοί μπελάδες για το Netflix

Δικαστικοί μπελάδες για το Netflix

Το ειδικό επεισόδιο της σειράς Black Mirror με τίτλο «Bandersnatch», που προβλήθηκε τον περασμένο μήνα από το Netflix, έκανε πάταγο σε όλο τον κόσμο, καθώς επέτρεπε στους τηλεθεατές να ελέγχουν την εξέλιξη της ταινίας, παίρνοντας αποφάσεις για το τι θα συμβεί σε κρίσιμες στιγμές, αποφάσεις που οδηγούσαν η καθεμιά σε διαφορετική κατάληξη. Όμως αυτό το κόλπο ίσως να στοιχίσει ακριβά στο Netflix.

Κι αυτό γιατί η εταιρεία Chooseco υπέβαλε αγωγή κατά του Netflix για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς είναι η εταιρεία που εξέδιδε τη δεκαετία του ’80 και του ’90 τα πολύ δημοφιλή τότε βιβλία Choose your own adventure, στα οποία ο αναγνώστης μπορούσε να επιλέξει την εξέλιξη του βιβλίου, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα έπαιρνε σε διάφορα διλήμματα που προέκυπταν. Κάθε απόφαση οδηγούσε τον αναγνώστη σε διαφορετικές σελίδες και σε μία διαφορετική πλοκή.

Στην αγωγή της, η Chooseco κατηγορεί το Netflix ότι σκοπίμως χρησιμοποιεί το προϊόν της «για να εκμεταλλευτεί τη νοσταλγία των τηλεθεατών για την αυθεντική σειρά βιβλίων από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90», ενώ το κατηγορεί και για το ότι συνδέει τα βιβλία αυτά με σκηνές που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, «δαιμονική παρουσία, βίαιη πάλη, χρήση ναρκωτικών, δολοφονία, τεμαχισμό πτώματος, αποκεφαλισμό».

Η Chooseco ζητά αποζημίωση 25 εκατομμυρίων δολαρίων ή τα κέρδη του Netflix από την προβολή του συγκεκριμένου επεισοδίου, αν αυτά υπερβαίνουν τα 25 εκατομμύρια δολάρια.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Έγινε η εκδήλωση για την παρουσίαση της έρευνας «Παιδί και ανάγνωση» του ΟΣΔΕΛ

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, σε μια μεγάλη εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του...

ΝΕΑ
Το Επαγγελματικό Πρόγραμμα της 20ής ΔΕΒΘ συνεχίζει δυναμικά για 2η χρονιά

Εμβαθύνοντας στη σημασία που έχει η γνωριμία, ο διάλογος και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του εκδοτικού κόσμου της Ελλάδας και του εξωτερικού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού εγκαινίασε πέρυσι το...

ΝΕΑ
Σκοτία: Απρόσμενη δωρεά κρατάει ζωντανό το λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Νέα πνοή στο λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write της Γλασκώβης, το οποίο ματαιώθηκε φέτος λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, δίνει μία απρόσμενη δωρεά ύψους 65.000 λιρών, η οποία θα επιτρέψει τη διεξαγωγή...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.