fbpx
Τα ψεύτικα βιβλία αυτοβοήθειας που κάνουν θραύση στο Instagram

Τα ψεύτικα βιβλία αυτοβοήθειας που κάνουν θραύση στο Instagram

«Πώς να πιστεύετε πραγματικά ότι με κάποιον τρόπο τα πράγματα θα πάνε καλύτερα», «Πώς να κάνετε τη δυσλειτουργική αγάπη να κρατήσει για πάντα», «Πώς να αισθανθείτε όπως αισθανόσασταν πριν μάθετε όλα αυτά που γνωρίζετε τώρα». Μοιάζουν με τίτλους βιβλίων αυτοβοήθειας, όμως το μόνο που υπάρχει από αυτά τα βιβλία είναι το... εξώφυλλό τους, που δημιουργεί ένας καλλιτέχνης του Instagram, ο Johan Deckmann.

Στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Δανός ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας μοιράζεται με τους 85.000 ακολούθους του τις δημιουργίες του, που είναι ψεύτικα εξώφυλλα βιβλίων στα οποία αποτυπώνονται σκέψεις που όλοι κάνουμε κατά καιρούς.

Μιλώντας στο Mashable, ο Deckmann ανέφερε πως η ιδέα τού ήρθε όταν διάβαζε το βιβλίο Το Είναι και το Μηδέν του Ζαν-Πολ Σαρτρ. «Συνειδητοποίησα ότι αυτή θα γινόταν η καλλιτεχνική μου έκφραση – το επάγγελμά μου ως ψυχοθεραπευτή σε συνδυασμό με την αυθεντία του βιβλίου», σημείωσε, εξηγώντας πως το αποτέλεσμα είναι αυτά τα ψεύτικα εξώφυλλα βιβλίων, που έχουν στόχο να αποτελέσουν «ένα πορτρέτο της κατάστασης και του αυτοσαμποτάζ του σύγχρονου ανθρώπου».

Άραγε, αν υπήρχαν όντως αυτά τα βιβλία, τι θα έγραφαν μέσα; «Αυτό το αφήνω να το φανταστεί ο θεατής. Αυτή είναι η δική σου ιστορία, το δικό σου έργο τέχνης, και αυτό είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από οτιδήποτε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ εγώ», απαντά ο ίδιος.


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.