fbpx
Νεκροταφείο βιβλίων στο Κουβέιτ

Νεκροταφείο βιβλίων στο Κουβέιτ

Ένας καλλιτέχνης από το Κουβέιτ έστησε κοντά στην τοποθεσία όπου διεξήχθη το Φεστιβάλ Βιβλίου του Κουβέιτ ένα... νεκροταφείο βιβλίων, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για τη λογοκρισία που επιβάλλει η κυβέρνηση της χώρας στα βιβλία.

Η εγκατάσταση του Μοχάμεντ Σαράφ αποτελούνταν από περισσότερες από 200 ταφόπλακες, οι οποίες όμως αφαιρέθηκαν από τις αστυνομικές αρχές έπειτα από λίγες ώρες.

Σύμφωνα με τον Σαράφ, η διαμαρτυρία του είχε δύο στόχους: «Ο πρώτος ήταν να ρίξω φως στα απαγορευμένα βιβλία. Ο δεύτερος ήταν να δείξω στον κόσμο ότι μπορούμε να πούμε όχι με έναν πολύ ειρηνικό τρόπο, χωρίς διαδηλώσεις και χωρίς να γράφουμε σε ημερολόγια», δήλωσε στο Euronews, προσθέτοντας: «Το μυστικό πίσω από την επιτυχία του εγχειρήματος είναι ότι δεν διατάραξε το κίνημα των πολιτών, ούτε κατέστρεψε τίποτα. Μιλά από μόνο του».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πληροφοριών του Κουβέιτ, πάνω από 4.000 βιβλία έχουν απαγορευτεί τα τελευταία πέντε χρόνια στη χώρα, μεταξύ αυτών αριστουργήματα του Ουγκό και του Ντοστογιέφσκι.


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.