fbpx
«Έκρηξη» στις πωλήσεις πολιτικών βιβλίων στη Βρετανία

«Έκρηξη» στις πωλήσεις πολιτικών βιβλίων στη Βρετανία

«Έκρηξη» στις πωλήσεις πολιτικών βιβλίων διαπιστώνει φέτος η βρετανική αλυσίδα βιβλιοπωλείων Waterstones, τάση την οποία αποδίδει στην ανάγκη τόσο των συγγραφέων όσο και των αναγνωστών «να κατανοήσουν αυτόν τον τρομακτικό νέο κόσμο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η μεγαλύτερη αλυσίδα βιβλιοπωλείων της Βρετανίας, με περισσότερα από 280 υποκαταστήματα, έχει πουλήσει ήδη φέτος περισσότερα πολιτικά βιβλία απ’ ό,τι συνολικά το 2015 ή το 2016, ενώ στο σύνολο της Βρετανίας, σύμφωνα με τη Nielsen BookScan, έχουν ήδη πωληθεί φέτος περισσότερα πολιτικά βιβλία απ’ όσα όλο το 2017.

Σε μεγάλο βαθμό η αύξηση αυτή οφείλεται στο βιβλίο Fire and Fury του Michael Wolff, που αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, και έχει πουλήσει μέχρι στιγμής πάνω από 180.000 αντίτυπα στη Βρετανία.

Όπως το έθεσε ο Clement Knox της Waterstones, «η παρούσα εν εξελίξει κρίση εμπιστοσύνης στο καθεστώς της πολιτικής μας και στις δημοκρατίες μας, και εντέλει στην ίδια τη μοίρα της μεταπολεμικής φιλελεύθερης τάξης, έχει πυροδοτήσει μία ομοβροντία από βιβλία όχι μόνο για την πολιτική, αλλά και για την ψυχολογία, την πολιτική θεωρία, την ιστορία του 20ού αιώνα και άλλα θέματα».


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.