fbpx
Το βιβλίο μιας 14χρονης που μαθαίνει στα παιδιά τι είναι ο αυτισμός

Το βιβλίο μιας 14χρονης που μαθαίνει στα παιδιά τι είναι ο αυτισμός

Μια 14χρονη μαθήτρια από την Αυστραλία έγραψε ένα βιβλίο με το οποίο εξηγεί στα παιδιά τι είναι ο αυτισμός, αντλώντας έμπνευση από τον αυτιστικό 11χρονο αδελφό της.

«Ήθελα να το γράψω από τότε που διαγνώστηκε ο Τζέι, γιατί κάποια άλλα παιδιά τον φοβούνταν», δήλωσε η Σκάουτ Σίλβα-Ρίτσαρντσον, προσθέτοντας: «Τα παιδιά φοβούνταν να τον πλησιάσουν ή να τον χαιρετήσουν. Είχαν απορίες για τα πράγματα που κάνει, για το πώς χοροπηδάει επιτόπου όταν ενθουσιάζεται. Όταν εξηγούσα ότι έχει αυτισμό, το κατανοούσαν και τον χαιρετούσαν. Ήθελα να γράψω ένα βιβλίο που θα πληροφορεί τα παιδιά για τον αυτισμό, ώστε να μη φοβούνται».

Η Σκάουτ χρειάστηκε περίπου έναν χρόνο για να γράψει το βιβλίο, με τίτλο Excuse me, can I tell you something? (Με συγχωρείτε, μπορώ να σας πω κάτι;), το οποίο εικονογράφησε η αδελφή της, και τώρα ελπίζει ότι θα φτάσει σε κάθε δημοτικό σχολείο και σε κάθε βιβλιοπωλείο της νότιας Αυστραλίας.

«Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί όταν κατανοούν τον Τζέι και ακούν αυτά που έχει να πει. Είναι υπέροχο να τον έχω αδελφό. Τον αγαπώ και μου έχει μάθει πολλά πράγματα», δήλωσε η 14χρονη.


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Οι λέσχες ανάγνωσης συμμετέχουν δυναμικά στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Για δεύτερη χρονιά οι λέσχες ανάγνωσης ως γνήσιοι, διαχρονικοί πυρήνες φιλαναγνωσίας και διάδοσης του βιβλίου, δίνουν ραντεβού στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), 16-19 Μαΐου 2024. Πέρυσι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.