fbpx
Στο σφυρί σπάνιο βιβλίο του Λιούις Κάρολ

Στο σφυρί σπάνιο βιβλίο του Λιούις Κάρολ

Μία σπάνια πρώτη έκδοση του βιβλίου Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, με τον τίτλο Alice’s Adventures Under Ground (Οι περιπέτειες της Αλίκης κάτω από το έδαφος), υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον συγγραφέα Λιούις Κάρολ, πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 15.000 λιρών (16.820 ευρώ).

«Στη Λίλι Φολ από τον συγγραφέα, Ιανουάριος 1887», είναι οι λέξεις που είναι γραμμένες με το χαρακτηριστικό βιολετί μελάνι του Λιούις Κάρολ στο βιβλίο, απευθυνόμενες στην 28χρονη Λίλι Φολ, κόρη ενός δικαστή από το Τζέρσεϊ.

Μαζί με το σπάνιο βιβλίο δημοπρατήθηκε και μία επιστολή του Κάρολ προς τον πατέρα της Φολ, Τζόσουα, με την οποία του ζητούσε να αγοράσει μία φωτογραφία της μικρής του κόρης. Στο ημερολόγιο του συγγραφέα φαίνεται ότι πράγματι, τον Ιούλιο του 1871, ο Κάρολ έλαβε μία φωτογραφία της Λίλι Φολ, που τότε ήταν 13 ετών.


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Σαλμάν Ρούσντι για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την άγρια επίθεση που τον άφησε τυφλό από το δεξί του μάτι, ο Σαλμάν Ρούσντι περιγράφει στο νέο του βιβλίο, Μαχαίρι, τη στιγμή της επίθεσης και τα συναισθήματά του, σε ένα έργο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.