fbpx
Βραβεία Literature.gr: Λογοτεχνικές Φράσεις της Χρονιάς 2017

Βραβεία Literature.gr: Λογοτεχνικές Φράσεις της Χρονιάς 2017

Ο θεσμός των λογοτεχνικών βραβείων με την επωνυμία «Λογοτεχνική Φράση της Χρονιάς» (The Literature.gr Phrase of the Year Prize) θεσπίστηκε τον Δεκέμβριο 2015 από το διαδικτυακό λογοτεχνικό περιοδικό Literature.gr.

To Literature.gr υλοποιεί αυτόν τον θεσμό στοχεύoντας στην αναζήτηση τρόπων για την προώθηση της λογοτεχνίας καθώς και την ανάπτυξη, διάδοση και προβολή των ελληνικών γραμμάτων μέσα από το έργο των σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών, αλλά και τη γνωριμία του αναγνωστικού κοινού με τη νεωτερική σκέψη των ξένων λογοτεχνών.

Καθώς η λογοτεχνία κατείχε πάντα μια εξέχουσα θέση στον χώρο του πολιτισμού και από κάθε λογοτεχνικό βιβλίο υπάρχει, ενίοτε, κάποια φράση που μπορεί αυθύπαρκτα να σταθεί και να εντυπωθεί στον αναγνώστη, ώστε να κινητοποιήσει νέες πνευματικές δυνάμεις, ο σκοπός της θέσπισης αυτού του Βραβείου είναι η προώθηση αποφθεγματικών ρήσεων, όσων εξακολουθούν αυτόνομα να σηματοδοτούν την κινητοποίηση αυτή και μετά το τέλος της αναγνωστικής διαδικασίας.

Το Βραβείο απονέμεται στον λογοτέχνη του οποίου η αυτόνομη φράση αντανακλά αυτό ακριβώς το πνεύμα και προωθεί την ποιοτική αναγνωστική εμπειρία.

Το Βραβείο είναι ετήσιο, εποπτεύεται και χορηγείται από το λογοτεχνικό περιοδικό Literature.gr.

Το Literature.gr με χαρά ανακοινώνει τα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς, για το 2017:

Το «Literature.gr Βραβείο Ελληνικής Λογοτεχνικής Φράσης της Χρονιάς 2017» απονέμεται στην κ. Έρση Σωτηροπούλου. Η τιμώμενη αυτόνομη φράση «Τέχνη μπορεί να υπάρξει μόνο με την έννοια του κατεπείγοντος, τα άλλα είναι φιλολογικές συζητήσεις» είναι από το βιβλίο της με τίτλο Μπορείς;, Εκδόσεις Πατάκη.

Το «Literature.gr Βραβείο Ξένης Λογοτεχνικής Φράσης της Χρονιάς 2017» απονέμεται στον κ. Γκρεγκ Τζάκσον. Η τιμώμενη αυτόνομη φράση «Οι άνθρωποι είναι σφαίρες που έχουν φύγει από την κάννη του όπλου» είναι από το βιβλίο του με τίτλο Άσωτοι, σε μετάφραση Παναγιώτη Κεχαγιά, Εκδόσεις Αντίποδες.

Η απονομή θα λάβει χώρα μέσα στο έτος 2018.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Σαλμάν Ρούσντι για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την άγρια επίθεση που τον άφησε τυφλό από το δεξί του μάτι, ο Σαλμάν Ρούσντι περιγράφει στο νέο του βιβλίο, Μαχαίρι, τη στιγμή της επίθεσης και τα συναισθήματά του, σε ένα έργο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.