fbpx
Βιβλιοπωλείο The Book Loft

Βιβλιοπωλείο The Book Loft

του Κώστα Π. Παναγιώτου

 

Τον Μιχάλη τον συνάντησα πρώτη φορά –πάνε αρκετά χρόνια– στο πατάρι του βιβλιοπωλείου όπου σύχναζα ανελλιπώς κάθε Σάββατο μεσημέρι προς άγραν νέων τίτλων.

Πολύ γρήγορα αναπτύχθηκε μεταξύ μας εμπιστοσύνη και εκτίμηση οι οποίες θα παρέμεναν αναλλοίωτες καθ’ όλη τη διάρκεια της επαφής μας.

Λόγοι εξηρτημένοι από τη θέλησή μου με απέτρεψαν από ένα χρονικό σημείο και μετά να συνεχίσω να αγοράζω βιβλία από το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο κι έτσι προς μεγάλη μου λύπη στερήθηκα των πολύτιμων συμβουλών του…

Τον ξανασυνάντησα, ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου πλέον, στο μικρό καλαίσθητο και ποιοτικό μαγαζί που άνοιξε πρόσφατα στο Κολωνάκι, στο μέσον περίπου της Πατριάρχου Ιωακείμ. Το όνομά του: The BookLoft. Με την πρώτη ματιά γίνεται φανερό πως ο Μιχάλης σέβεται τον επίδοξο αγοραστή. Με τη γνώση που απορρέει από τη μακρά και εις βάθος ενασχόληση του με το βιβλίο και την έμφυτη καλαισθησία που τον διακρίνει έχει σοφά καταμερίσει τη διασπορά των βιβλίων στα ράφια.

Θα έλεγε κανείς πως η παρουσία του κάθε λογοτεχνικού είδους βρίσκεται σε ευθεία συνάρτηση με την ποιότητα αλλά και το τρέχον ενδιαφέρον του σοβαρού αναγνωστικού κοινού, με τον κύριο όγκο να αποτελείται από τις νέες αξιόλογες ελληνικές εκδόσεις , ου μην αλλά και από τις μεταφράσεις σύγχρονων ξένων. Ακολουθούν κλασικοί τίτλοι παγκόσμιας και δικής μας λογοτεχνίας, ιστορικά βιβλία, λευκώματα, περιορισμένοι τίτλοι ελαφρότερης λογοτεχνίας εγχώριας και ξένης, παιδικό ποιοτικό βιβλίο, ξένη λογοτεχνία στο πρωτότυπο, και τέλος, ως απαραίτητο συμπλήρωμα, εξαιρετικού γούστου είδη γραφής (σημειωματάρια, μολύβια, στυλό κ.τ.λ.).

Για καλή μου τύχη, εγώ ο ανέστιος, ξαναβρήκα επιτέλους το υπήνεμο καταφύγιο των βιβλιοφιλικών μου αναζητήσεων. Και κυρίως εισήλθα σε μία νέα περίοδο γόνιμης πνευματικής επαφής με τον ευγενή και αξιαγάπητο φίλο Μιχάλη Καρακώστα.

[The BookLoft, Πατριάρχου Ιωακείμ 44, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7210447]

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ THE BOOK LOFT

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.