fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Glasgow, Gnodde, Lloyd, McQuiston και Nesbo

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Glasgow, Gnodde, Lloyd, McQuiston και Nesbo

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών που κερδίζουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο της Kathleen Glasgow Ο φίλος μου το σκοτάδι
Σέβη Σαλαγιάννη
Θεόδωρος Αλεξανδρίτης

Για το βιβλίο της Kara Gnodde Η θεωρία (σχεδόν) των πάντων
Ιωάννα Παδη
Σπύρος Γκικόπουλος

Για το βιβλίο του Chris Lloyd Οι ανεπιθύμητοι νεκροί
Ευαγγελία Θεοδωρακάκου
Άννα Μιλέτσκα

Για το βιβλίο της Casey McQuiston Μια τελευταία στάση
Υβόννη Τσουπαροπουλου
Σταύρος Σωματαρίδης

Για το βιβλίο του Jo Nesbo Το νυχτόσπιτο
Μάγδα Βαμβακίδου
Κώστας Κωνσταντέλλος

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.

Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 30/04/2024.

---------------------------------------------------------------

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, προσφέρει στους αναγνώστες και στις αναγνώστριές του 10 βιβλία των Kathleen Glasgow, Kara Gnodde, Chris Lloyd, Casey McQuiston και Jo Nesbo.

2 αντίτυπα από το βιβλίο της Kathleen Glasgow Ο φίλος μου το σκοτάδι
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Kara Gnodde Η θεωρία (σχεδόν) των πάντων
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Chris Lloyd Οι ανεπιθύμητοι νεκροί
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Casey McQuiston Μια τελευταία στάση
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Jo Nesbo Το νυχτόσπιτο

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:
1. Κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr

2. Κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού εδώ.

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω δύο βήματα.

Αν έχετε twitter ή και instagram, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό εδώ και για το instagram εδώ.

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλώς συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Follow us on Facebook!

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, κάτι που αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τους νέους μας διαγωνισμούς, κάντε εγγραφή στο newsletter του Diastixo.gr.


Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί/ές θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr. Εάν ο τυχερός / η τυχερή δεν ανταποκριθεί εντός δύο 24ώρων από την ενημέρωσή του/της, η κλήρωση επαναλαμβάνεται.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Ο φίλος μου το σκοτάδι  της Kathleen Glasgow

Να τι γίνεται όταν πεθαίνει η μητέρα σου. Είναι η πιο φωτεινή μέρα του καλοκαιριού κι όμως έξω είναι σκοτάδι. Είναι σκοτάδι στο σπίτι σου, σκοτάδι στο δωμάτιό σου, σκοτάδι στην καρδιά σου. Νιώθεις πως το σκοτάδι θα σε σχίσει στα δυο. Έτσι νιώθει η Τάιγκερ. Πάντα ήταν μόνες τους ενάντια στον κόσμο όλο, αυτή και η μητέρα της. Και μετά, μια μέρα σαν όλες τις άλλες, η μητέρα της Τάιγκερ πεθαίνει. Και τώρα η Τάιγκερ είναι μόνη. Να πώς μαθαίνεις να συμφιλιώνεσαι με το σκοτάδι.

Η ζωή της Τάιγκερ άλλαξε με ένα απλό τηλεφώνημα. Η μητέρα της πέθανε. Και τότε ακριβώς την, κατά τ’ άλλα, συνηθισμένη της ζωή την τύλιξε το σκοτάδι.

Η μητέρα της Τάιγκερ ποτέ δεν μιλούσε για τον πατέρα της και, χωρίς παππούδες ή θείους, ο κόσμος της όλος χωράει σε μια βαλίτσα με την οποία πηγαίνει από τη μια ανάδοχη οικογένεια στην άλλη. Ώσπου εμφανίζεται η ελπίδα με τη μορφή… μιας αδελφής.

Μερικές φορές η οικογένεια παίρνει μορφές που δεν αναγνωρίζεις. Μπορεί όμως η Τάιγκερ να συμφιλιωθεί με το σκοτάδι πριν αυτό την καταπιεί ολόκληρη;

 

Η θεωρία (σχεδόν) των πάντων  της Kara Gnodde

Ίσως κάπου εκεί έξω να βρίσκεται ο μαθηματικός τύπος για τη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής σου… Μερικές φορές όμως αρκεί απλώς να εμπιστευτείς την καρδιά σου. Γιατί η ζωή είναι πιο απρόβλεπτη από τα μαθηματικά...

Γνωρίστε τη Μίμι και τον Αρτ Μπράδερτον. Δυο αδέρφια που μένουν μαζί απ’ όταν έχασαν τους γονείς τους. Ο Αρτ είναι μαθηματική ιδιοφυΐα και πιστεύει πως οι άνθρωποι –συμπεριλαμβανομένης της αδερφής του– είναι ανίκανοι να πάρουν λογικές αποφάσεις όταν πρόκειται για την αγάπη. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν οι αλγόριθμοι. Η Μίμι, πάλι, πιστεύει πως τα μαθηματικά δεν είναι η απάντηση σε όλα και προτιμά να ακολουθεί την καρδιά της.

Όταν όμως η Μίμι αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να βρει την αδελφή ψυχή της, η επιμονή του Αρτ να ακολουθήσει ένα αυστηρό μαθηματικό σχέδιο μοιάζει λογική. Τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλά, μέχρι τη στιγμή που η Μίμι γνωρίζει τον Φρανκ: έναν ρομαντικό, αυθόρμητο και ονειροπόλο τύπο. Παρά τη φανερή έλξη που νιώθει η Μίμι για εκείνον, ο Αρτ διατηρεί τις επιφυλάξεις του. Και τότε εκείνη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δίλημμα: Μπορεί να παραβλέψει τους νόμους των μαθηματικών και να εμπιστευτεί την καρδιά της;

Ένα τρυφερό, ευφυές μυθιστόρημα για τις αδερφικές σχέσεις, για την αληθινή αγάπη και για το πώς οι απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής ακολουθούν τη δική τους λογική.

 

Οι ανεπιθύμητοι νεκροί  του Chris Lloyd

Παρίσι, Παρασκευή 14 Ιουνίου 1940. Η μέρα που οι Ναζί μπαίνουν στο Παρίσι και γίνονται πρωτοσέλιδη είδηση ανά την υφήλιο. Ο αστυνομικός Εντί Ζιράλ, επιζήσας του Α’ Παγκόσμιου Πόλεμου, παρακολουθεί τον κόσμο του να αλλάζει για πάντα, ανήμπορος να ελέγξει τη φρικιαστική τροχιά που έχει αρχίσει να διαγράφει η νέα πραγματικότητα. Υπάρχει όμως κάτι που μπορεί να κάνει: να βρει τον υπεύθυνο για τη δολοφονία τεσσάρων προσφύγων – των ανεπιθύμητων νεκρών, για τους οποίους κανείς δεν νοιάζεται, κανείς δεν προβάλλει αξιώσεις. Για να καταφέρει να βρει τον ένοχο, πρέπει να κινηθεί προσεκτικά μεταξύ των δυνάμεων της Κατοχής και της Αντίστασης, μεταξύ αλήθειας και ψέματος, μεταξύ του άντρα που είναι και του άντρα που ήταν κάποτε. Ταυτόχρονα, αν θέλει να επιβιώσει, πρέπει να γίνει κάποιος άλλος από την αρχή.

Μια ατμοσφαιρική νουάρ ιστορία, με ήρωα τον αστυνομικό Εντί Ζιράλ και φόντο το Παρίσι κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου κυριαρχούν οι δυνάμεις της Κατοχής αλλά και της Αντίστασης.

 

Μια τελευταία στάση  της Casey McQuiston

Η κυνική Όγκουστ υποτίθεται ότι μετακομίζοντας στη Νέα Υόρκη θα αποδείξει ότι έχει δίκιο: ότι πράγματα όπως η μαγεία και τα κινηματογραφικά λαβ στόρι δεν υπάρχουν, και ο μόνος έξυπνος τρόπος ζωής είναι η μοναξιά. Δεν μπορεί να φανταστεί πώς γίνεται να είναι αλλιώς, όταν δουλεύει σερβιτόρα σε ένα εικοσιτετράωρο εστιατόριο που σερβίρει τηγανίτες και ζει με κάτι περίεργους συγκάτοικους. Και οπωσδήποτε δεν υπάρχει περίπτωση οι καθημερινές της διαδρομές με το μετρό να είναι κάτι παραπάνω από αγγαρεία. Όμως μέσα στον συρμό βλέπει αυτή την πανέμορφη κοπέλα. Την Τζέιν. Την εκθαμβωτική, τη γοητευτική, τη μυστηριώδη, την απίθανη Τζέιν. Την Τζέιν με τις ατέλειές της και το χαμογελάκι της, που εμφανίζεται με το δερμάτινο μπουφάν της για να φτιάξει τη μέρα της Όγκουστ ακριβώς τη στιγμή που πρέπει. Η καψούρα της Όγκουστ μετατρέπεται στην καλύτερη στιγμή της μέρας της, πολύ γρήγορα όμως ανακαλύπτει ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα: η Τζέιν δεν μοιάζει απλώς με πανκιό παλιάς κοπής. Στην κυριολεξία έχει ταξιδέψει στον χρόνο από τη δεκαετία του εβδομήντα όπου ανήκει, κι η Όγκουστ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όσα προσπάθησε να αφήσει στο δικό της παρελθόν για να τη βοηθήσει. Ίσως είναι καιρός να αρχίσει να πιστεύει σε κάτι, τελικά.

Ένα μαγικό, σέξι, μεγαλόκαρδο ρομαντικό μυθιστόρημα όπου τα αδύνατα γίνονται δυνατά, όταν συνειδητοποιούμε πως οι βεβαιότητές μας για τον κόσμο και τους ανθρώπους δεν είναι ακλόνητες.

 

Το νυχτόσπιτο  του Jo Nesbo

Όταν σε καλούν οι φωνές, μην απαντήσεις…

Μετά τον θάνατο των γονιών του στη φωτιά του σπιτιού τους, ο δεκατετράχρονος Ρίτσαρντ Ελόβντ πηγαίνει να μείνει με τους θείους του στην απομακρυσμένη πόλη Μπάλανταϊν. Ο Ρίτσαρντ κερδίζει πολύ γρήγορα τη φήμη του παρία κι όταν ένας συμμαθητής του, ο Τομ, εξαφανίζεται, όλοι υποπτεύονται το καινούργιο θυμωμένο αγόρι. Κανείς δεν τον πιστεύει όταν τους λέει ότι ο τηλεφωνικός θάλαμος στην άκρη του δάσους τον ρούφηξε σαν να ήταν σε ταινία τρόμου. Κανείς, εκτός από την Κάρεν, μια εξίσου μοναχική συμμαθήτρια που ενθαρρύνει τον Ρίτσαρντ να ακολουθήσει τα στοιχεία που η αστυνομία αρνείται να διερευνήσει. Εντοπίζει τον αριθμό που κάλεσε ο Τομ για να κάνει φάρσα σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στο Δάσος των Κατόπτρων. Εκεί βλέπει φευγαλέα ένα τρομακτικό πρόσωπο στο παράθυρο. Και τότε οι φωνές αρχίζουν να ψιθυρίζουν στο αυτί του… Όταν ένας ακόμη συμμαθητής εξαφανίζεται, ο Ρίτσαρντ πρέπει να βρει έναν τρόπο να αποδείξει την αθωότητά του –και να σώσει το μυαλό του από την τρέλα– καθώς παλεύει με τη σκοτεινή μαγεία που πνίγει το Μπάλανταϊν και μεθοδεύει την καταστροφή του. Τελικά όμως, ίσως ο Ρίτσαρντ δεν είναι ο πιο αξιόπιστος αφηγητής της δικής του ιστορίας…

Ένα στοιχειωμένο σπίτι, ένας μυστηριώδης τηλεφωνικός θάλαμος, ένα δάσος. Ο μετρ του σασπένς αυτή τη φορά μας παραδίδει ένα μοναδικό θρίλερ.

 

Γιώργος Δουατζής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.