fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των King, Mockler, Williams, Day και Bellini

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των King, Mockler, Williams, Day και Bellini

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών που κερδίζουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο του Stephen King Κριστίν
Καλλιόπη Μαρτάκη
Σταύρος Διαμάντης

Για το βιβλίο του Simon Mockler Το σκοτάδι δεν κοιμάται ποτέ
Φωτεινή Ελευθεράκη
Θεόδωρος Αλεξανδρίτης

Για το βιβλίο της Pip Williams Το λεξικό των χαμένων λέξεων
Παυλίνα Ραουζαίου
Ηλίας Μαστρογιωργος

Για το βιβλίο της Elizabeth Day Η τέχνη της αποτυχίας
Ειρήνη Φώτου
Μαίρη Τουρκομανώλη

Για το βιβλίο του Mario Bellini Το αγόρι και το βουνό
Εύα Χατζηνικολαιδη
Αντώνης Ανδρέου

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.

Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 15/03/2024.

---------------------------------------------------------------

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, προσφέρει στους αναγνώστες και στις αναγνώστριές του 10 βιβλία των Stephen King, Simon Mockler, Pip Williams, Elizabeth Day και Mario Bellini.

2 αντίτυπα από το βιβλίο του Stephen King Κριστίν
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Simon Mockler Το σκοτάδι δεν κοιμάται ποτέ
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Pip Williams Το λεξικό των χαμένων λέξεων
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Elizabeth Day Η τέχνη της αποτυχίας
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Mario Bellini Το αγόρι και το βουνό

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:
1. Κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr

2. Κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού εδώ.

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω δύο βήματα.

Αν έχετε twitter ή και instagram, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό εδώ και για το instagram εδώ.

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλώς συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Follow us on Facebook!

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, κάτι που αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τους νέους μας διαγωνισμούς, κάντε εγγραφή στο newsletter του Diastixo.gr.


Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί/ές θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr. Εάν ο τυχερός / η τυχερή δεν ανταποκριθεί εντός δύο 24ώρων από την ενημέρωσή του/της, η κλήρωση επαναλαμβάνεται.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Κριστίν  του Stephen King

«…εξαρχής τα πράγματα δεν έδειχναν καλά. Και στην πορεία χειροτέρεψαν ραγδαία».

Είναι έρωτας με την πρώτη ματιά όταν ο μαθητής λυκείου Άρνι Κάνινγκχαμ και ο καλύτερός του φίλος, ο Ντένις Γκίλντερ, βρίσκουν προς πώληση μια σαραβαλιασμένη κόκκινη και άσπρη Πλίμουθ Φιούρι – με το όνομα Κριστίν, όπως τη βάφτισε ο αρχικός, δύστροπος ιδιοκτήτης της. Ο Άρνι δεν ήταν ποτέ από τους ωραίους ή τους δημοφιλείς του σχολείου, ούτε ενδιαφερόταν ποτέ να αγοράσει αυτοκίνητο, αλλά η Κριστίν γρήγορα αλλάζει τα πάντα και ξαφνικά, σαν ξαναγεννημένος, με αυτοπεποίθηση και θάρρος βγαίνει ραντεβού με το πιο όμορφο κορίτσι του λυκείου – τη Λι Κάμποτ.

Καθώς η μυστηριωδώς επισκευασμένη Κριστίν κατακυριεύει συστηματικά και τρομακτικά κάθε πτυχή της ζωής του Άρνι, ο Ντένις και η Λι συνειδητοποιούν ότι πρέπει να ανακαλύψουν τη ζοφερή αλήθεια που κρύβεται πίσω από το αμάξι με το δολοφονικό παρελθόν.

Η κόλαση ωχριά μπροστά στην οργή της περιφρονημένης γυναίκας και ο Θεός να φυλάει όποιον μπει στον δρόμο της Κριστίν…

 

Το σκοτάδι δεν κοιμάται ποτέ  του Simon Mockler

Σε αυτό το ανατριχιαστικό μυθιστόρημα –με το οποίο μας συστήνεται ένας ταλαντούχος πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας θρίλερ– ένας ψυχίατρος καλείται να λύσει ένα μυστήριο σε μια άκρως απόρρητη στρατιωτική βάση.

Χειμώνας 1967. Μια αρκτική θύελλα παγιδεύει τρεις στρατιώτες σε μια μυστική αμερικανική βάση κάτω από τους πάγους της Γροιλανδίας. Όταν η ομάδα διάσωσης επιτέλους τους προσεγγίζει, οι δύο στρατιώτες έχουν απανθρακωθεί σε μια πυρκαγιά που φαίνεται να ξεκίνησε κατά λάθος και ο τρίτος, ο στρατιώτης Κόνορ Μέρφι, έχει επιβιώσει με σοβαρά εγκαύματα – αλλά δεν θυμάται τίποτα από τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ο Νεοϋορκέζος ψυχίατρος –και εξωτερικός σύμβουλος της CIA– Τζακ Μίλερ αναλαμβάνει να βοηθήσει τον Μέρφι να ανακτήσει τη μνήμη του. Κουβαλώντας τις δικές του πληγές από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Μίλερ νιώθει ότι έχει αρκετά κοινά με τον παραμορφωμένο νεαρό στρατιώτη και προσπαθεί υπομονετικά να τον βοηθήσει να θυμηθεί τα γεγονότα της φονικής θύελλας. Όμως η CIA δεν αναθέτει στον Μίλερ μόνο να επαναφέρει τη μνήμη του Μέρφι, τον ενημερώνει επιπλέον ότι ένας από τους τρεις στρατιώτες ήταν πράκτορας των Σοβιετικών – και εκείνος πρέπει να τον ανακαλύψει. Καθώς ο Μίλερ ερευνά το παρελθόν των άλλων δύο στρατιωτών και την ιστορία της απομονωμένης βάσης, σύντομα συνειδητοποιεί ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται…

 

Το λεξικό των χαμένων λέξεων  της Pip Williams

Το 1901, οι συντάκτες του Λεξικού της Οξφόρδης ανακαλύπτουν ότι από τα λήμματά του λείπει η λέξη δούλα. Το Λεξικό των χαμένων λέξεων αφηγείται την ιστορία του κοριτσιού που την έκλεψε.

Η Εσμέ, ορφανή από μητέρα, περνάει τα παιδικά της χρόνια στο σκριπτόριο ενός μικρού οικήματος στην Οξφόρδη, όπου ο πατέρας της και μια ομάδα λεξικογράφων συγκεντρώνουν λέξεις για το πρώτο Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης που θα κυκλοφορούσε ποτέ. Η Εσμέ κάθεται κάτω από το τραπέζι διαλογής. Μια μέρα πέφτει στο πάτωμα ένα χαρτί με τη λέξη «δούλα». Κανείς δεν το αναζητά. Η Εσμέ κρύβει το χαρτί στο μπαούλο μιας νεαρής υπηρέτριας και αρχίζει να μαζεύει κι άλλες λέξεις που οι άντρες χάνουν, απορρίπτουν ή και αγνοούν. Αυτές οι λέξεις τη βοηθούν να καταλάβει τον κόσμο.

Όσο περνούν τα χρόνια, η Εσμέ συνειδητοποιεί ότι κάποιες λέξεις θεωρούνται πιο σημαντικές από άλλες, κι ότι λέξεις και έννοιες που σχετίζονται με τα βιώματα των γυναικών συχνά δεν καταγράφονται. Έτσι, αρχίζει να συγκεντρώνει λέξεις για ένα άλλο λεξικό: Το λεξικό των χαμένων λέξεων.

Το λεξικό των χαμένων λέξεων εκτυλίσσεται την εποχή που το κίνημα για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών βρισκόταν στο απόγειό του, λίγα χρόνια πριν από τον A’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποκαλύπτει μια χαμένη αλήθεια, κρυμμένη ανάμεσα στις γραμμές της ιστορίας που γράφεται από τους άντρες. Ένα απολαυστικό και λυρικό εγκώμιο στις λέξεις και στη δύναμη της γλώσσας.

 

Η τέχνη της αποτυχίας  της Elizabeth Day

Το βιβλίο Η τέχνη της αποτυχίας, εμπνευσμένο από το βραβευμένο ομώνυμο podcast, είναι ένα βιβλίο για οποιονδήποτε έχει αποτυχίες στο ενεργητικό του. Αυτό σημαίνει ένα βιβλίο για όλους.

Εν μέρει προσωπική αφήγηση, εν μέρει μανιφέστο, και γεμάτο ιστορίες από τη ζωή της συγγραφέα, το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει ότι δεν προσδιοριζόμαστε από την αποτυχία, αλλά μάλλον από τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζουμε, ο οποίος στην πραγματικότητα μας διαμορφώνει.

Ένα βιβλίο αισιόδοξο, ειλικρινές, αστείο και καυστικό, που καταπιάνεται με ερωτικά ραντεβού, εργασία, παιδιά, θυμό, επιτυχία και φιλία. Bασίζεται στην απλή ιδέα ότι όταν κατανοούμε τα αίτια της αποτυχίας, τελικά γινόμαστε πιο δυνατοί. Επειδή το να μαθαίνουμε πώς να αποτυγχάνουμε μας μαθαίνει στην πραγματικότητα πώς να πετυχαίνουμε. Και όλοι το χρειαζόμαστε αυτό.

 

Το αγόρι και το βουνό  του Mario Bellini

Ήταν κάποτε ένα αγόρι που κοίταζε συνεχώς ένα βουνό. Μια μέρα, αποφάσισε να το ζωγραφίσει, αλλά το βουνό στη ζωγραφιά δεν έμοιαζε καθόλου με το πραγματικό. Έτσι, το αγόρι αποφάσισε να δει το βουνό από κοντά…

Μια γλυκιά ιστορία, σε εικονογράφηση της Marianna Coppo, που συνδέει άψογα την τέχνη με την πεζοπορία, καθώς όχι μόνο εμβαθύνει στην εξερεύνηση της παιδικής δημιουργικότητας, αλλά παράλληλα αποτελεί φόρο τιμής για την πεζοπορία και τη φιλία.

 

Γιώργος Δουατζής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.