fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Ξανθούλη, Soloúp, Lessing, Silverstein και Tartt

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Ξανθούλη, Soloúp, Lessing, Silverstein και Tartt

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών που κερδίζουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη Μαρινέλλα
Δήμητρα Ντεντη
Αναστάσιος Σούμας

Για το βιβλίο του Soloúp Νίκος Καζαντζάκης: Ζοrμπάς, πράσινη πέτρα ωραιοτάτη
Αθηνά Κουρτη
Όλγα Αυγερου

Για το βιβλίο της Doris Lessing Το χρυσό σημειωματάριο
Παναγιώτης Κουρκουτας
Δημήτρης Παπαϊωάννου

Για το βιβλίο του Shel Silverstein Το δέντρο που έδινε
Δήμητρα Κολυβά
Ελένη Ιωάννου

Για το βιβλίο της Donna Tartt Η καρδερίνα
Ζωή Καζαντζη
Ιωάννης Ξύδας

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.

Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 29/02/2024.

---------------------------------------------------------------

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Διόπτρα, προσφέρει στους αναγνώστες και στις αναγνώστριές του 10 βιβλία των Γιάννη Ξανθούλη, Soloúp, Doris Lessing, Shel Silverstein και Donna Tartt.

2 αντίτυπα από το βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη Μαρινέλλα
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Soloúp Νίκος Καζαντζάκης: Ζοrμπάς, πράσινη πέτρα ωραιοτάτη
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Doris Lessing Το χρυσό σημειωματάριο
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Shel Silverstein Το δέντρο που έδινε
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Donna Tartt Η καρδερίνα

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:
1. Κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr

2. Κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού εδώ.

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω δύο βήματα.

Αν έχετε twitter ή και instagram, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό εδώ και για το instagram εδώ.

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλώς συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Follow us on Facebook!

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, κάτι που αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τους νέους μας διαγωνισμούς, κάντε εγγραφή στο newsletter του Diastixo.gr.


Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 9 Ιανουαρίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί/ές θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr. Εάν ο τυχερός / η τυχερή δεν ανταποκριθεί εντός δύο 24ώρων από την ενημέρωσή του/της, η κλήρωση επαναλαμβάνεται.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Μαρινέλλα  του Γιάννη Ξανθούλη

«Θα έπρεπε να γράψετε ένα βιβλίο για τη μαμά». Κουβέντα από την Τζωρτίνα στα γενέθλια της Μαρινέλλας, πριν από χρόνια. Το άκουσα, το ξέχασα. Δεν το πήρα αψήφιστα, αλλά ήξερα πως είμαι ακατάλληλος για βιογράφος, εξαιτίας του ύφους που γράφω. Καλώς ή κακώς. Από αλλού ξεκινώ και αλλού βρίσκομαι, παρεμβαίνει το θυμικό μου, νευριάζω με τους ήρωές μου, κάνω αυτά που κάνω, ώστε να μη συμπεριλαμβάνομαι στους τρέχοντες κολοσσούς της λογοτεχνίας. Δεν παραληρώ για τα αποδεκτά «πολιτικώς ορθά» και de facto απυρόβλητα μείζονα θέματα. Με τέτοιον χαρακτήρα πώς να αναλάβω μια Μαρινέλλα, με την οποία ναι μεν μας συνδέουν μερικές ενδιαφέρουσες δεκαετίες, αλλά δεν θα μου προέκυπταν φωτοστέφανα και θαυμαστικές κορόνες για τον μελωδικό κόσμο της νύχτας.

«Ξέρετε, εγώ…» έφερνα αντιρρήσεις, ξέροντας τον χαρακτήρα μου.

Η άλλη πλευρά επέμενε: «Κάνετε λάθος…»

«Μα είμαι ολόκληρος ένα κινούμενο λάθος», απαντούσα. Τελικά, ο βιογράφος «εάλω»…

«Εσύ με ξέρεις» – η Μαρινέλλα.

«Εγώ σ’ αγαπώ, αλλά φοβάμαι ότι εσύ δεν με ξέρεις», απαντούσα.

Τσούλησε ένα διάστημα με «σε ξέρω», «δεν με ξέρεις», ώσπου να το πάρουμε απόφαση και να ξεκινήσουν τα μεσημεριανά συμπόσια εις μνήμην του Πλάτωνα και άλλων συγγενών ανάλογων συμποσιακών εμπειριών.

Έτσι προχωρήσαμε, φωτίζοντας με μεσημβρινό φως νύχτες ή και μέρες μιας ζωής από χώμα, φωνή, έρωτα, μόχθο και πολλή αγάπη. Κι έγινε ένα βιβλίο που, χωρίς να είναι a priori βιογραφία, άρχισε να μοιάζει με μυθιστόρημα δικό μου.  Γ.Ξ.

 

Νίκος Καζαντζάκης: Ζοrμπάς, πράσινη πέτρα ωραιοτάτη  του Soloúp

«Πώς ν’ αναμετρηθείς με αυτόν τον Δράκο;» γράφει ο Καζαντζάκης για τον Ζορμπά.

Πώς ν’ αναμετρηθείς με δυο δράκους σήμερα, με τον Νίκο Καζαντζάκη και με τον Ζορμπά, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη γλώσσα των κόμικς για ν’ αποδώσεις εκ νέου το εμβληματικό και πολυμεταφρασμένο μυθιστόρημα Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά; Έχοντας επιπλέον ν’ αντιπαλέψεις τον μύθο και την κυρίαρχη εικόνα του χαρακτήρα, όπως ενσαρκώθηκε από τον Άντονι Κουίν στην ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη Zorba the Greek;

Ζωή, έρωτας, Θεός, θάνατος αλλά και Διόνυσος, Βούδας, Νίτσε, Μπερξόν, Σαίξπηρ, Δάντης, Ροντέν...

Ο Soloύp στο graphic novel Ζοrμπάς: Πράσινη πέτρα ωραιοτάτη δεν κάνει μια απλή μεταφορά, αλλά επιχειρεί να επαναφηγηθεί τα επεισόδια του συγκεκριμένου μυθιστορήματος. Επεμβαίνει στη ροή, αναδιατάσσει τις εμβόλιμες ιστορίες και ταυτόχρονα προσπαθεί ν’ αποφύγει τα ισχυρά στερεότυπα του κινηματογραφικού Ζορμπά. Ακολουθώντας έτσι το πνεύμα του καζαντζακικού κειμένου, προτείνει μια νέα αφήγηση λόγου και εικόνας, ένα νέο ταξίδι, φιλοσοφικό, γκροτέσκο, τραγικό, στον σύγχρονο αναγνώστη. 

 

Το χρυσό σημειωματάριο  της Doris Lessing

Το συγκλονιστικό πορτρέτο μιας γυναίκας που αναζητά την ταυτότητά της σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Στο Λονδίνο του 1950 η συγγραφέας Άννα Βουλφ παλεύει με την έλλειψη έμπνευσης.
Χωρισμένη, με ένα παιδί, ανησυχώντας μήπως τρελαθεί, καταγράφει τις εμπειρίες της σε τέσσερα σημειωματάρια: ένα μαύρο για τη συγγραφική της ζωή, ένα κόκκινο για τις πολιτικές της απόψεις, ένα κίτρινο για τα συναισθήματά της και ένα μπλε για τα καθημερινά γεγονότα.
Όμως ένα πέμπτο σημειωματάριο, το χρυσό, είναι αυτό στο οποίο τα σκόρπια νήματα της ζωής της συνδέονται και όλα αποκτούν νόημα…

Το χρυσό σημειωματάριο είναι κατά γενική ομολογία το κορυφαίο έργο της Doris Lessing, ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα.

 

Το δέντρο που έδινε  του Shel Silverstein

Ήταν μια φορά μια Μηλιά, που αγαπούσε ένα παιδάκι, πολύ.

Κάπως έτσι ξεκινάει μία από τις κλασικότερες εικονογραφημένες ιστορίες, γραμμένη από τον Shel Silverstein. Το δέντρο που έδινε είναι το γνωστότερο ενδεχομένως έργο του συγγραφέα και κυκλοφορεί σε συλλεκτική έκδοση και σε νέα μετάφραση των Άγγελου Αγγελίδη – Μαρίας Αγγελίδου. Εκδόθηκε πρώτη φορά το 1964 από την Harper & Row και μέχρι σήμερα έχει μεταφραστεί σε πάνω από 30 γλώσσες παγκοσμίως.

Η ιστορία αναφέρεται στη σχέση μιας μηλιάς κι ενός παιδιού καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Όταν το παιδί είναι μικρό, επισκέπτεται καθημερινά τη μηλιά, κάνει κούνια στα κλαδιά της και ξεκουράζεται στη σκιά της. Μεγαλώνοντας, όμως, ζητάει ολοένα και περισσότερα από αυτήν, ενώ περνάει όλο και λιγότερο χρόνο μαζί της…

Πολλές ερμηνείες έχουν δοθεί κατά καιρούς στη συμβολική αυτή εικονογραφημένη ιστορία. Ένα παραμύθι για την αξία της ανιδιοτελούς φιλίας; Μια παραβολή για τη γονεϊκή αγάπη που προσφέρεται άνευ όρων και ορίων; Μια μεταφορά που σκιαγραφεί τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον και τη φύση; Το κλασικό και πολυαγαπημένο βιβλίο τού –ασυμβίβαστου για τα δεδομένα της εποχής του– συγγραφέα συγκινεί διαχρονικά μικρούς και μεγάλους, συνθέτει έναν ύμνο στην ανιδιοτέλεια, αλλά συνιστά και μια τρυφερή αλληγορία τόσο για τη ζωή που κάνει τον κύκλο της όσο και για τον άνθρωπο που ωριμάζει βλέποντας τις ανάγκες του να μεταβάλλονται διαρκώς σε κάθε στάδιο της ζωής του.

Μια αλληγορία με πολλαπλά νοήματα για αναγνώστες κάθε ηλικίας…

 

Η καρδερίνα  της Donna Tartt

Στα δεκατρία του, ο Θίο Ντέκερ, γιος μιας αφοσιωμένης μητέρας κι ενός ασυλλόγιστου, κατά κύριο λόγο απόντα πατέρα, επιζεί ως εκ θαύματος από ένα τραγικό συμβάν που του ρημάζει τη ζωή. Μόνος κι απροστάτευτος στη Νέα Υόρκη, τελικά θα βρει καταφύγιο στην οικογένεια ενός πλούσιου φίλου. Θαμπώνεται από το καινούριο του σπιτικό στη Λεωφόρο Παρκ, αγανακτεί με συμμαθητές που δεν ξέρουν πώς να τον αντιμετωπίσουν, βασανίζεται από μια αβάσταχτη νοσταλγία για τη μητέρα του και, όσο περνάει ο καιρός, αγκιστρώνεται σε αυτό που διατηρεί πιο έντονη τη θύμησή της: έναν μικρό, ανεξήγητα σαγηνευτικό πίνακα, που τελικά παρασύρει τον Θίο στον υπόκοσμο και στην παρανομία…

Ως ενήλικας, ο Θίο κινείται ανάμεσα στα σαλόνια των πλουσίων και στον σκονισμένο λαβύρινθο ενός καταστήματος με αντίκες όπου εργάζεται. Είναι αποξενωμένος και ερωτευμένος – και βρίσκεται στο κέντρο ενός στενού, όλο και πιο επικίνδυνου κύκλου.

 

Γιώργος Δουατζής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.