fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Άκσι, Σαρόταρ, Φλίσαρ και Χόχγκατερερ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Άκσι, Σαρόταρ, Φλίσαρ και Χόχγκατερερ

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών που κερδίζουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο της Βαλεντίνα Άκσι Το DNA των Αγγέλων
Ουρανία Τζανή
Μυλωνάς Ηλίας

Για το βιβλίο του Ντούσαν Σαρόταρ Πανόραμα
Ελευθερία Μόσιαλου
Ευάγγελος Τσιάμης

Για το βιβλίο του Έβαλντ Φλίσαρ Αμαρτία
Μαρία Βαραγιάννη
Αγγελική Λειβαδά

Για το βιβλίο του Πάουλους Χόχγκατερερ Η γλύκα της ζωής
Νίκος Συνοδινος
Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης

Για από το συλλογικό έργο (ανθολόγηση: Νέστορας Πουλάκος) 27 ιστορίες για την ειρήνη
Κυριακή Δήμητρα
Γιώργος Σινος

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.

Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 31/01/2024.

---------------------------------------------------------------

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Βακχικόν, προσφέρει στους αναγνώστες και στις αναγνώστριές του 10 βιβλία των Βαλεντίνα Άκσι, Ντούσαν Σαρόταρ, Έβαλντ Φλίσαρ και Πάουλους Χόχγκατερερ.

2 αντίτυπα από το βιβλίο της Βαλεντίνα Άκσι Το DNA των Αγγέλων
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Ντούσαν Σαρόταρ Πανόραμα
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Έβαλντ Φλίσαρ Αμαρτία
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Πάουλους Χόχγκατερερ Η γλύκα της ζωής
2 αντίτυπα από το συλλογικό έργο (ανθολόγηση: Νέστορας Πουλάκος) 27 ιστορίες για την ειρήνη

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:
1. Κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr

2. Κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού εδώ.

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω δύο βήματα.

Αν έχετε twitter ή και instagram, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό εδώ και για το instagram εδώ.

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλώς συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Follow us on Facebook!

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, κάτι που αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τους νέους μας διαγωνισμούς, κάντε εγγραφή στο newsletter του Diastixo.gr.


Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί/ές θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr. Εάν ο τυχερός / η τυχερή δεν ανταποκριθεί εντός δύο 24ώρων από την ενημέρωσή του/της, η κλήρωση επαναλαμβάνεται.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Το DNA των Αγγέλων  της Βαλεντίνα Άκσι

Η συλλογή διηγημάτων Το DNA των Αγγέλων  περιλαμβάνει πραγματικές ιστορίες. Κάθε χαρακτήρας είναι μοναδικός: Ένας ονειρεύεται μια ακριβή Φεράρι και άλλος απλώς κοιτάζει γκριζογάλανα μάτια, κάποιος αφιερώνεται στην καριέρα του και ένας τρίτος στην οικογένεια, κάποιος έχει αρκετή δύναμη να αντέξει όσα προβλήματα πέσουν στους ώμους του, ενώ άλλος δεν έχει το κουράγιο να διασχίσει ούτε μια γέφυρα. Είναι όλοι διαφορετικοί, αλλά γελούν το ίδιο με αστείες ιστορίες και κλαίνε με τις θλιβερές. Όλα είναι όπως στη ζωή. Τα διηγήματα, γραμμένα με ευαισθησία, συχνά και με χιούμορ, διαβάζονται ευχάριστα και θέτουν ερωτήματα.

 

Πανόραμα  του Ντούσαν Σαρόταρ

Ένας συγγραφέας αναζητά γαλήνη και έμπνευση, ταξιδεύοντας από τη βροχερή και ομιχλώδη Ιρλανδία ως το Βέλγιο, τη Λιουμπλιάνα, το Σαράγεβο. Οι εξορμήσεις του αυτές τον κατευθύνουν όλο και βαθύτερα στα τοπία και τα καταφύγια του εσωτερικού του κόσμου. Στιγμές, μέρη και γεγονότα συμπίπτουν, δημιουργώντας μια ασυνήθιστη ιστορία γύρω από τις έννοιες της γλώσσας, του πολέμου, του ξεριζωμού. Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι είναι ο Τζίνι, ένας Αλβανός οδηγός, η Τζέιν, μια γυναίκα ιρλανδοαμερικανικής καταγωγής, η Σπομένκα, μια πρόσφυγας της πρώην Γιουγκοσλαβίας και άλλοι. Η εναλλαγή των αφηγητών χαρίζει μια πανοραμική οπτική στην αναζήτηση της αλλαγής, της ταυτότητας, της νέας πατρίδας. Με λόγο συνειρμικό και λυρικό, ο Σαρόταρ προσφέρει στον αναγνώστη ένα έργο για την απώλεια και τη μνήμη, διανθισμένο από φωτογραφίες που έβγαλε ο ίδιος.

 

Αμαρτία  του Έβαλντ Φλίσαρ

Γέννημα-θρέμμα μιας οικογένειας Ρομά στη Γιουγκοσλαβία της δεκαετίας του ’60, ο Γιάνεκ Χουντόροβετς μεγάλωσε με ένα τρομερό μυστικό. Με το που γίνεται «κάποιος», εγκαταλείπει τον γνώριμο άγριο κόσμο της φύσης και πλέον αποτελεί μέλος της κοινότητας του πανεπιστημίου και της πόλης, όπου δεσπόζει ο έλεγχος και η λογική. Εκεί αποδεικνύεται πως ο Γιάνεκ δεν είναι επαναστάτης από επιλογή, αλλά υπό την επήρεια παρορμήσεων τις οποίες αδυνατεί να ελέγξει.

Την ώρα που οι καθηγητές του προσπαθούν να τον καταλάβουν και να τον κατηγοριοποιήσουν, φαίνεται πως μόνο η συμφοιτήτριά του η Ντάρια είναι πραγματικά σε θέση να εξηγήσει τους λόγους που πυροδοτούν τη συμπεριφορά του και του προσφέρει αληθινή στοργή. Όμως η μάχη που θα δώσει με το παρελθόν τον αναγκάζει να επιστρέψει στο χωριό του.

Αυτή η τραγική ιστορία αυτοτιμωρίας εξερευνά το πώς ο άνθρωπος και η φύση, αν θέλουν να επιβιώσουν, μαζί και χώρια, πρέπει να παραμείνουν αιώνιοι αντίπαλοι. Η μαεστρία με την οποία ο Φλίσαρ παρουσιάζει τις εσωτερικές μεταπτώσεις του Γιάνεκ, μέσα από τη διαρκή αντιπαράθεσή του με τον κόσμο, συμβάλλει στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας μαγευτικά κλειστοφοβικής, σαν το τραγούδι της σειρήνας που σε μαγνητίζει και σε ωθεί να βυθιστείς στον εφιαλτικό κόσμο ενός βασανισμένου ανθρώπου.

 

Η γλύκα της ζωής  του Πάουλους Χόχγκατερερ

Το κεφάλι ενός ηλικιωμένου άνδρα συνθλίβεται μια χειμωνιάτικη νύχτα. Η επτάχρονη εγγονή του, που τον ανακαλύπτει, χάνει την ομιλία της για μέρες εξαιτίας του σοκ που υπέστη. Ο Ράφαελ Χορν, ένας ψυχολόγος που προσλαμβάνεται για να θεραπεύσει το παιδί, εμπλέκεται απρόθυμα στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Ο επιθεωρητής Λούντβιχ Κόβατς τη μέρα συχνάζει σε χιονισμένες μπιραρίες και τη νύχτα παρατηρεί με το τηλεσκόπιό του τα αστέρια. Τα εγκλήματα στο τέλος του έτους είναι πάντα ενοχλητικά, διαπιστώνει μεταξύ άλλων, επειδή διαταράσσουν το ερωτικό του πρόγραμμα με τη Μαρλένε, την ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος μεταχειρισμένων ειδών.

Ένας ψυχοπαθής οικογενειάρχης χτυπάει την κόρη του με αποτέλεσμα να τη στείλει στο νοσοκομείο, ένας Βενεδικτίνος ιερέας ακούει φωνές και μια νεαρή μητέρα πιστεύει ότι το νεογέννητο παιδί της είναι ο διάβολος. Το ψυχογράφημα αυτής της μικρής αυστριακής πόλης κάθε άλλο παρά καθησυχαστικό είναι. Ποιος όμως είναι αυτός που ευθύνεται για τη στυγερή δολοφονία;

Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2009

 

Συλλογικό έργο (ανθολόγηση: Νέστορας Πουλάκος): 27 ιστορίες για την ειρήνη

Όταν έγινε η εισβολή της Ρωσίας στο ουκρανικό έδαφος, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, τα αντανακλαστικά όλων μας δοκιμάστηκαν, ακόμα κι αν πιστεύαμε ότι αυτός ο πόλεμος δεν αφορούσε εμάς ή δεν θα μας επηρέαζε. Διαψευστήκαμε. Εδώ και ενάμιση χρόνο ζούμε μια νέα εκδοχή του Ψυχρού Πολέμου, ο κόσμος έχει χωριστεί και πάλι, μόλις 32 χρόνια μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, σε δύο στρατόπεδα, και φυσικά το πεδίο της σύγκρουσης, με και χωρίς εισαγωγικά, είναι η Ευρώπη, η γειτονιά μας. Εμείς δεν συμμετέχουμε στη σύρραξη ενεργά, αλλά η οικονομική μάχη που διεξάγεται υπόγεια στην ευρωπαϊκή ήπειρο επηρεάζει την καθημερινότητα και εν γένει τις ζωές μας. Όλο αυτό έχει έναν ψυχολογικό αντίκτυπο που ακόμη δεν έχει γίνει εμφανώς ορατός.

Η παρούσα έκδοση, πρωτοβουλία των Εκδόσεων Βακχικόν, περιλαμβάνει διηγήματα, ιστορίες, αποσπάσματα από μυθιστορήματα και θεατρικά 27 συγγραφέων, ενός από κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Καρολίνα Σούτι, Βίλεμ Μ. Ρόχεμαν, Βελίνα Μίνκοφ, Ντενί Εμορίν, Πέτρα Χαρτ, Γιόνας Ρέπελ, Απόστολος Θηβαίος, Πίρετ Πόλντβερ, Έβελιν Κόνλον, Ρακέλ Μαρτίνεζ-Γκόμεζ, Κρίστιαν Σινίκο, Μίλα Παβίσεβιτς, Γιώργος Μολέσκης, Νόρα Ίκστενα, Ντάλια Γκρινκεβιτσούτε, Τούλιο Φορτζιαρίνι, Ιμμάνουελ Μιφσούντ, Ρούντολφ Χέιλ, Αντρέα Τόμπα, Λούκας Τσαρνέτσκι, Νταβίντ Μασάντο, Σιμόνα Σόρα, Ντόντο Γκομπάρ, Έβαλντ Φλίσαρ, Αράτσο Αρίφ, Όντρεϊ Ματσλ, Πένττι Χάανπαα.

 

Γιώργος Δουατζής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.