fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Galgut, Gamboa, Magee, Mott και Wiles

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Galgut, Gamboa, Magee, Mott και Wiles

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών που κερδίζουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο του Damon Galgut Αρκτικό καλοκαίρι
Κατερίνα Δημητρακοπούλου
Δημήτρης Κιαχίδης

Για το βιβλίο του Santiago Gamboa Η νύχτα θα είναι μεγάλη
Ευαγγελία Γκαβαγια
Ελένη Κοτσαλη

Για το βιβλίο της Audrey Magee Η αποικία
Κωνσταντίνα Ζωγράφου
Ιωάννης Ψυράκης

Για το βιβλίο του Jason Mott Το φοβερό βιβλίο
Δήμητρα Μανούση
Αθανάσιος Τσιαμης

Για το βιβλίο του Daniel Wiles Το μερίδιο της γης
Ελένη Ευθυμιάδη
Γιάννης Ζερβουδάκης

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο ανεπιθύμητα του email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.

Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 20/10/2023.

---------------------------------------------------------------

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Διόπτρα, προσφέρει στους αναγνώστες και στις αναγνώστριές του 10 βιβλία των Damon Galgut, Santiago Gamboa, Audrey Magee, Jason Mott και Daniel Wiles.

2 αντίτυπα από το βιβλίο του Damon Galgut Αρκτικό καλοκαίρι
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Santiago Gamboa Η νύχτα θα είναι μεγάλη
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Audrey Magee Η αποικία
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Jason Mott Το φοβερό βιβλίο
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Daniel Wiles Το μερίδιο της γης

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:
1. Κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr

2. Κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού εδώ.

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω δύο βήματα.

Αν έχετε twitter ή και instagram, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό εδώ και για το instagram εδώ.

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλώς συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Follow us on Facebook!

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, κάτι που αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τους νέους μας διαγωνισμούς, κάντε εγγραφή στο newsletter του Diastixo.gr.


Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί/ές θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Αρκτικό καλοκαίρι  του Damon Galgut

Το 1912, το ατμόπλοιο Σίτι οφ Μπέρμιγχαμ προσεγγίζει τις ακτές της Ινδίας. Στο πλοίο επιβαίνει ένας Βρετανός συγγραφέας ήδη γνωστός για τα έργα του, ο οποίος κάνει τώρα ένα ταξίδι αναζήτησης. Καθώς στέκεται στο κατάστρωμα, η υπόσχεση ενός παράξενου, διαφορετικού μέλλοντος αρχίζει να σχηματίζεται μπροστά στα μάτια του. Και οι σπόροι μιας καινούργιας ιστορίας φυτρώνουν σε κάποιο σημείο του μυαλού του: η αίσθηση μιας επικείμενης απειλής, ο πόθος σ’ έναν στενό, περιορισμένο χώρο κάτω από τον καυτό ήλιο…

Θα χρειαστούν άλλα δώδεκα χρόνια κι άλλο ένα ταξίδι στο ίδιο μέρος για να δημοσιεύσει ο Ε.Μ. Φόρστερ το Πέρασμα στην Ινδία. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα καταφέρνει να κατανοήσει βαθιά τον εαυτό του και την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης και αυτή τη γνώση την αποτυπώνει σ’ αυτό το μυθιστόρημα, που θα μείνει στην ιστορία ως το αριστούργημά του.

Ο Damon Galgut, ο βραβευμένος με Booker συγγραφέας της Υπόσχεσης, υπογράφει ένα βιβλίο-φόρο τιμής σ’ έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του 20ού αιώνα. Πρόκειται για ένα έργο για την ίδια την εμπειρία της καλλιτεχνικής δημιουργίας, μα πάνω απ’ όλα για τη μακρά, επίπονη πορεία προς την αυτογνωσία και την αποδοχή εντέλει του πραγματικού μας εαυτού.

 

Η νύχτα θα είναι μεγάλη  του Santiago Gamboa

Ένα μικρό κομβόι αυτοκινήτων πέφτει σε ένοπλη ενέδρα σ’ έναν αγροτικό δρόμο στην επαρχία της Κάουκα. Ο μόνος μάρτυρας του μακελειού είναι ένα νεαρό αγόρι. Λίγο αργότερα, στο σημείο της σύγκρουσης όλα τα ίχνη έχουν εξαφανιστεί – από τα χτυπημένα αυτοκίνητα και τα πτώματα μέχρι τον τελευταίο κάλυκα. Είναι λες και τίποτε δεν συνέβη ποτέ εκεί.

Μια ανώνυμη καταγγελία γίνεται αιτία να ξεκινήσει η έρευνα. Ένας εισαγγελέας, μια τολμηρή δημοσιογράφος και η βοηθός της αναζητούν με κάθε κόστος την αλήθεια. Αλλά κανένα στόμα δεν ανοίγει και σ’ αυτή την περιοχή, ένα από τα μεγαλύτερα «θερμοκήπια βίας» στην Κολομβία, οι δράστες θα μπορούσαν να είναι πολλοί: αντιφρονούντες, συμμορίες, ο στρατός. Ή ίσως οι εκκλησίες, που ανταγωνίζονται λυσσαλέα για την επικράτηση στη σημερινή Κολομβία…

Ένα τραχύ και αιφνιδιαστικό θρίλερ, που αποτυπώνει με ακρίβεια μια χώρα όπου η βία, η διαφθορά και η απελπισία παίρνουν κάθε μέρα νέα, όλο και πιο απροσδόκητη μορφή…

 

Η αποικία  της Audrey Magee

Το καλοκαίρι του 1979, ενώ η βία σαρώνει την Ιρλανδία, δυο ξένοι φτάνουν σ’ ένα μικρό νησί στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της: ο κύριος Λόιντ, Άγγλος ζωγράφος, και ο Ζαν-Πιερ Μασόν, Γάλλος γλωσσολόγος. Ο καθένας έχει μια αντίληψη για το τι είναι το νησί, και οι δυο ελπίζουν να συλλάβουν την ουσία του, ο ένας με τους πίνακές του, ο άλλος μελετώντας και διασώζοντας τη γλώσσα των ντόπιων. Αλλά οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού έχουν δική τους γνώμη για το τι είναι καλό για τους ίδιους.

Δυο ξένοι με προκατασκευασμένες ιδέες, πεισματάρηδες ντόπιοι, μια όμορφη χήρα και ο γιος της συνδέονται, συγκρούονται, βάζουν ο ένας σε δοκιμασία τα πιστεύω του άλλου, καθώς οι μέρες του καλοκαιριού περνούν και το αιματοκύλισμα στην Ιρλανδία συνεχίζεται…

Μια δυνατή ιστορία για την τέχνη, τη γλώσσα, την ταυτότητα, τις καλές προθέσεις, που δεν αρκούν, και το βαθύ, αγιάτρευτο τραύμα της αποικιοκρατίας.

 

Το φοβερό βιβλίο  του Jason Mott

Ένας Αφροαμερικανός συγγραφέας γράφει ένα βιβλίο που γίνεται μπεστ σέλερ. Τώρα γυρίζει την Αμερική για να το προωθήσει – συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, ειδικοί του μάρκετινγκ που χτίζουν το προφίλ του, το πρόσωπό του πρέπει να είναι παντού.

Ο μικρός Μουτζούρης, αντίθετα, έχει μάθει από νωρίς πως, όσο λιγότερο φαίνεσαι, τόσο το καλύτερο – ποτέ δεν βγαίνει σε καλό να τραβάς την προσοχή αν είσαι Μαύρος. Ποιος είναι όμως ο Μουτζούρης; Και ποιος είναι ο Μικρός, που εμφανίζεται συνεχώς μπροστά στον συγγραφέα, αλλά μάλλον δεν τον βλέπει κανένας άλλος;

Κι όσο συμβαίνουν όλα αυτά, ακόμα ένα φονικό με δράστες αστυνομικούς και θύμα έναν Μαύρο συγκλονίζει τη χώρα…

Η πραγματικότητα εισβάλλει εκκωφαντική σαν δελτίο ειδήσεων στο ωραία σκηνοθετημένο success story, οι ιστορίες διασταυρώνονται και συγκρούονται με δύναμη, απειλώντας να εκτροχιάσουν την περιοδεία και τη ζωή του ήρωά μας. Η τέχνη και τα χρήματα, η ταυτότητα και το δικαίωμα να διαλέγεις ποιος θα είσαι, η δόξα και η αγάπη, ο ρατσισμός και το τι σημαίνει να είσαι Μαύρος στην Αμερική του σήμερα σ’ ένα καλειδοσκοπικό μυθιστόρημα, αστείο και τραγικό, που τρέχει με ξέφρενο ρυθμό κι έχει για μουσική υπόκρουση τους πυροβολισμούς εναντίον αθώων.

Ένα μυθιστόρημα που είναι ό,τι ακριβώς λέει ο τίτλος του: φοβερό βιβλίο.

 

Το μερίδιο της γης  του Daniel Wiles

1872, Αγγλία. Ο Μάικλ είναι ανθρακωρύχος. Βγάζει το ψωμί του κατεβαίνοντας κάθε μέρα στα έγκατα της γης στη «Μαύρη Χώρα», την περιοχή των ανθρακωρυχείων στην κεντρική Αγγλία.

Αλλά αυτή δεν είναι ζωή γι’ ανθρώπους. Ο Μάικλ κάνει τα αδύνατα δυνατά – δουλεύει διπλή βάρδια για να μπορέσει ο γιος του ο Λουκ να πάει σχολείο, να γλιτώσει από αυτή τη μοίρα. Ώσπου μια μέρα, κάτω στις στοές, βρίσκει μια φλέβα χρυσού. Αν βγάλει το χρυσάφι από εκεί μέσα, θα σωθεί κι ο ίδιος και το παιδί του.

Αλλά ο Κέιν, με τον οποίο δουλεύουν πλάι πλάι στη στοά, έχει άλλα σχέδια…

 

Γιώργος Δουατζής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.