fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Κάρσον, Φλίσαρ, Κουμ, Μαρτίνεζ-Γκόμεζ και Βέτερ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Κάρσον, Φλίσαρ, Κουμ, Μαρτίνεζ-Γκόμεζ και Βέτερ

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών που κερδίζουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο της Τζαν Κάρσον Οι εμπρηστές
Κατερίνα Κιομηρου
Βασίλειος Χαμουρούδης

Για το βιβλίο του Έβαλντ Φλίσαρ Μακάρι να είχα χρόνο
Τούλα Γκριν
Χρήστος Γαλαίος

Για το βιβλίο του Αφσίν Κουμ Hot skull
Δέσποινα Χαλα
Σταματια Ευθυμιοπουλου

Για το βιβλίο της Ρακέλ Μαρτίνεζ-Γκόμεζ Σκιές του Μονόκερου
Κωνσταντίνα Κουνενή
Κωνταντίνος Αρβανιτάκης

Για το βιβλίο της Κριστιάνι Βέτερ Αναπόφευκτα πράγματα
Φιλίνα Κουλογλου
Στέφανος Τσεκούρας

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.

Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 30/03/2023.

---------------------------------------------------------------

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Βακχικόν, προσφέρει στους αναγνώστες και στις αναγνώστριές του 10 βιβλία των Τζαν Κάρσον, Έβαλντ Φλίσαρ, Αφσίν Κουμ, Ρακέλ Μαρτίνεζ-Γκόμεζ και Κριστιάνι Βέτερ.

2 αντίτυπα από το βιβλίο της Τζαν Κάρσον Οι εμπρηστές
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Έβαλντ Φλίσαρ Μακάρι να είχα χρόνο
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Αφσίν Κουμ Hot skull
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Ρακέλ Μαρτίνεζ-Γκόμεζ Σκιές του Μονόκερου
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Κριστιάνι Βέτερ Αναπόφευκτα πράγματα

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό συμπληρώστε τη φόρμα:

Follow us on Facebook!

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, κάτι που αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τους νέους μας διαγωνισμούς, κάντε εγγραφή στο newsletter του Diastixo.gr.


Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί/ές θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Οι εμπρηστές  της Τζαν Κάρσον

Το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας μαστίζεται από φωτιές. Κάποιος υποκινεί ένα σκηνικό βίας και τρόμου στην πόλη, και οι Αρχές μοιάζουν να τα έχουν χαμένα. Την ίδια στιγμή, ο δρ Τζόναθαν Μάρεϊ καλείται να μεγαλώσει μόνος τη νεογέννητη κορούλα του. Φοβάται πως η μικρή δεν είναι τόσο άκακη όσο φαίνεται και αναρωτιέται τι πρέπει να κάνει. Ταυτόχρονα, ο Σάμι Άγκνιου παλεύει με το σκοτεινό του παρελθόν και τρέμει τη βία που κυλά στο αίμα του, μια βία που ανησυχεί πως έχει κληροδοτήσει και στον γιο του.

Άραγε, ως πού μπορεί να φτάσει ένας πατέρας για να σώσει το παιδί του ή τους άλλους από αυτό; Και τι συμβαίνει με τούτες τις παράξενες φωτιές που κατακαίνε την πόλη;

Ακροβατώντας με δεξιοτεχνία μεταξύ ρεαλισμού και φαντασίας, η Τζαν Κάρσον μάς χαρίζει ένα βιβλίο-πορτρέτο μιας πόλης και των ανθρώπων της, που παλεύουν με την ενοχή, την ευθύνη και τα όρια της αγάπης.

Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2019

 

Μακάρι να είχα χρόνο  του Έβαλντ Φλίσαρ

Ο 22χρονος Σίμον Μπέμπλερ, φοιτητής Φιλοσοφίας, μαθαίνει πως πάσχει από μία ανίατη ασθένεια. Του απομένει μόλις ένας χρόνος ζωής. Στην προσπάθειά του να χωρέσει σε αυτό το διάστημα όλα όσα η ζωή έχει να του προσφέρει, μετουσιώνει σε πραγματικότητα τα μυθιστορήματα που έχει διαβάσει ή τις ταινίες που έχει αγαπήσει, αρνούμενος να συναντήσει τον θάνατο με το αίσθημα ότι δεν έχει ζήσει τη ζωή του.

Ωστόσο, η κατάσταση ξεφεύγει γρήγορα από τον έλεγχό του και ο ίδιος βρίσκεται εν μέσω περίεργων συμπτώσεων στη Νέα Υόρκη, όπου συναντά απίθανους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τον Αλ Πατσίνο, τον Γούντι Άλεν, την Ούμα Θέρμαν... Είναι άραγε αληθινοί ή μήπως όχι; Ποιος, άραγε, κινεί τα νήματα σε αυτό το «παιχνίδι» ζωής και θανάτου;

Στο Μακάρι να είχα χρόνο, ο συγγραφέας προσκαλεί τον αναγνώστη σε ένα φιλοσοφικό θρίλερ με αμείωτη ταχύτητα και έντονο σασπένς, παρασύροντάς τον σε έναν στρόβιλο μυστηρίου. Αλήθεια, εσύ τι θα έκανες αν μάθαινες πως έχεις μόνο έναν χρόνο ζωής;

 

Hot skull  του Αφσίν Κουμ

Μια πανδημία τρέλας που αιχμαλώτισε τον κόσμο. Μια ασθένεια που μεταδίδεται μέσω της ομιλίας, από εγκέφαλο σε εγκέφαλο. Ένας πολιτισμός που έχει φτάσει στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ο πρώην γλωσσολόγος Μουράτ Σιγιαβούς, ο οποίος είχε εργαστεί κάποτε πάνω στην ανελέητη αυτή ασθένεια, έχει βρει απελπισμένος καταφύγιο στο σπίτι της μητέρας του. Μόλις μαθαίνει ότι ένα αδίστακτο κρατικό ίδρυμα τον κυνηγά, αναγκάζεται να φύγει από το σπίτι και να έρθει αντιμέτωπος με τον έξω κόσμο, όπως τον έχει μεταμορφώσει η πανδημία.

Το Hot skull, πρώτο μυθιστόρημα του Αφσίν Κουμ που έγινε μπεστ σέλερ στην Τουρκία και σειρά στο Netflix, είναι μια εντυπωσιακή απόπειρα στοχασμού πάνω στον νου, τη γλώσσα, τον πολιτισμό, τη φυσιολογία της ζωής και την αναζήτηση νοήματος στο απόλυτο τίποτα.

 

Σκιές του Μονόκερου  της Ρακέλ Μαρτίνεζ-Γκόμεζ

Έπειτα από μία τραυματική εμπειρία, η Κλαούντια, δημοσιογράφος από την Αργεντινή, πηγαίνει στη Μαδρίτη με την ελπίδα να γυρίσει σελίδα στη ζωή της. Εκεί θα βρει δουλειά σε ένα μπαρ με το όνομα Μονόκερος και θα γνωρίσει τον Έντγκαρ, έναν νεαρό Μεξικανό που αποζητά και αυτός καταφύγιο μακριά από την πατρίδα του, κυνηγημένος από το παρελθόν. Οι δυο τους, γεμάτοι φαντασία και πάθος, θα προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις να κλείσουν τις παλιές πληγές και να αναγεννηθούν, να αφήσουν πίσω τους αυτό που είναι και να γίνουν αυτό που πάντα ήθελαν.

Σε αυτό το ονειρικό μυθιστόρημα, η συγγραφέας προσκαλεί τον αναγνώστη σε ένα μοναδικό ταξίδι στην Αργεντινή, την Ισπανία και το Μεξικό, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον εαυτό. Τελικά, πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσει κανείς από το μηδέν;

Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2010

 

Αναπόφευκτα πράγματα  της Κριστιάνι Βέτερ

Είναι αυτή η καθημερινότητα εντελώς κανονική; Κι αν ναι, πώς να τα φέρει κανείς εις πέρας; Είτε πρόκειται γι’ απογοητευμένους ταχυδρόμους που αναζητούν την τελευταία δόση αλήθειας ανάμεσα στα διαφημιστικά έντυπα και τους λογαριασμούς, είτε για την καταραμένη γήρανση και την αποτυχημένη επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό· είτε πρόκειται για απροσδόκητες παραιτήσεις και την απελπισμένη αναζήτηση του ταλέντου, τον προσωπικό απολογισμό του παρελθόντος ή τον απρόσμενο έρωτα σε μια διαδρομή με το τρένο· είτε πρόκειται για τη συνάντηση με την Ελφρίντε Γέλινεκ, είτε για τις ατυχίες στις θεατρικές σκηνές ή για την άστοχη αγορά ενός προϊόντος λεύκανσης του δέρματος στην Κίνα – αυτές οι καθημερινές ιστορίες είναι εμπλουτισμένες με μια μεγάλη δόση αυτοσαρκασμού και πολλή γοητεία.

Τα Αναπόφευκτα πράγματα αφηγούνται τις περιπέτειες της καθημερινότητας, οι οποίες μπορούν μάλιστα ν’ αλλάξουν ολοκληρωτικά τη ζωή μας. Μας κάνουν να χαμογελάμε και να διαπιστώνουμε επανειλημμένα έκπληκτοι πόσο κοντά βρίσκονται το καθημερινό και το ασυνήθιστο. Γιατί: «Οι κακές αποφάσεις οδηγούν σε καλές ιστορίες». Αυτό το γνώριζαν σίγουρα ο Γκαίτε, οι Rolling Stones, η Πάτι Σμιθ ή το Karate Kid. Σύμφωνα μ’ αυτό το δόγμα εξιστορούνται αυτές οι φανταστικές ιστορίες. Ή μήπως είναι αληθινές τελικά;

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.