fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Καμιλέρι, Μαδρίδ, Φούσκο, Μακμπράιντ και Κινκέιντ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Καμιλέρι, Μαδρίδ, Φούσκο, Μακμπράιντ και Κινκέιντ

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών που κερδίσουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο του Αντρέα Καμιλέρι «Η εξαφάνιση της Λάουρα»
ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ
ΦΛΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ

Για το βιβλίο του Χουάν Μαδρίδ «Σκυλιά που κοιμούνται»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΞΕΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Για το βιβλίο του Αντόνιο Φούσκο «Πέντε μικρές αδικίες»
ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΤΣΗ
ΑΙΜΙΛΙΑ ΡΟΥΣΣΗ

Για το βιβλίο του Στιούαρτ Μακμπράιντ «Ψυχρός γρανίτης»
ΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΟΦΑΝΗΣ

Για το βιβλίο της Σ. Τζ. Κινκέιντ «Diabolic: Η άψυχη»
ΝΑΝΤΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.
Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 30/09/2018.
--------------------------------

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία των Αντρέα Καμιλέρι, Χουάν Μαδρίδ, Αντόνιο Φούσκο, Στιούαρτ Μακμπράιντ και Σ. Τζ. Κινκέιντ.

2 αντίτυπα από το βιβλίο του Αντρέα Καμιλέρι «Η εξαφάνιση της Λάουρα»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Χουάν Μαδρίδ «Σκυλιά που κοιμούνται»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Αντόνιο Φούσκο «Πέντε μικρές αδικίες»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Στιούαρτ Μακμπράιντ «Ψυχρός γρανίτης»
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Σ. Τζ. Κινκέιντ «Diabolic: Η άψυχη»

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr/

2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού https://www.facebook.com/diastixo.gr/posts/1510464379059595

 

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας, θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.

Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό https://twitter.com/diastixogr/status/1015187864223612928

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλά συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, το οποίο αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Follow us on Facebook!

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 29 Ιουλίου στις 12:01. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

«Η εξαφάνιση της Λάουρα» του Αντρέα Καμιλέρι

Η Λάουρα είναι νέα, όμορφη και δημοφιλής. Παντρεμένη με έναν διάσημο συγγραφέα που τη λατρεύει, γράφει και η ίδια, πηγαίνει στο θέατρο, είναι ειδική στην Ιστορία της Τέχνης. Όταν το επιθυμεί, έχει την ικανότητα να προκαλεί έντονα συναισθήματα στους άντρες χωρίς την παραμικρή ενοχή. Προσφέρει γενναιόδωρα τον εαυτό της και τα πλούτη της. Κάποιες στιγμές, ωστόσο, βαραίνει πάνω της μια σκιά. «Με έπιασε ο Λίβας», λέει, γιατί πράγματι είναι σαν να φυσάει μέσα στην καρδιά της ο τρομερός άνεμος της ερήμου, που την εξουθενώνει και την κάνει να απομονώνεται για μέρες. Έπειτα ξαναβρίσκει τη γαλήνη της και γίνεται πάλι η άστατη αλλά λαμπερή γυναίκα που θαυμάζουν όλοι. Μέχρι που μια νύχτα η Λάουρα εξαφανίζεται.

Μιλώντας με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους που τη γνώριζαν, ο επιθεωρητής Μαουρίτσι –καλλιεργημένος και διεισδυτικός ερευνητής της ανθρώπινης ψυχής– αντιλαμβάνεται ότι ο καθένας θυμάται ένα διαφορετικό πρόσωπο αυτής της γυναίκας. Τα ίχνη που τον οδηγούν σ’ αυτήν είναι αόρατα, σημαδεμένα από τα ερωτήματα που η ίδια έθετε αδιάκοπα στον εαυτό της, από την καυτή ένταση που έκρυβε η κάθε της κίνηση... σαν την κίνηση των σωμάτων στο κέντρο μιας τοιχογραφίας του Φρα Αντζέλικο, που η ίδια η Λάουρα είχε ερμηνεύσει με μοναδική διαίσθηση.

 

«Σκυλιά που κοιμούνται» του Χουάν Μαδρίδ

Μαδρίτη, 2011. Ο Χουάν Ντελφόρο, δημοσιογράφος και συγγραφέας, από γονείς με έντονο αντιφασιστικό παρελθόν, ειδοποιείται να παραλάβει την κληρονομιά ενός άντρα τον οποίο δεν έχει γνωρίσει ποτέ. Πρόκειται για τον Ντίμας Πράδο, πρώην επιθεωρητή της αστυνομίας και παλαιό φαλαγγίτη, ο οποίος στο παρελθόν είχε σχέσεις με τους γονείς του Ντελφόρο και προστάτευε κρυφά τον νεαρό αγωνιστή.

Μπούργος, 1938. Ο Ντίμας Πράδο αναλαμβάνει την εξιχνίαση του αποτρόπαιου φόνου μιας νεαρής ιερόδουλης, η οποία πέφτει νεκρή από τα χέρια ενός υψηλά ιστάμενου στελέχους του εθνικιστικού στρατοπέδου. Η επιτυχία του Πράδο να εξαφανίσει κάθε ίχνος του εγκλήματος δίνει ώθηση στην επαγγελματική του σταδιοδρομία και του επιτρέπει να προαχθεί σε επιθεωρητή της αστυνομίας.

Μάλαγα, 1945. Ο πατέρας του πρωταγωνιστή, Χουάν Ντελφόρο Φαρέλ, στρατιωτικός της δημοκρατικής πλευράς και από τους υπερασπιστές της πόλης της Μαδρίτης, συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε θάνατο. Ο Ντίμας Πράδο μεσολαβεί υπέρ του και τον βοηθά να συναντηθεί με τη γυναίκα του, Κάρμεν Μουνιόθ, με την οποία ο ίδιος συνδέεται με άγνωστο τρόπο.

Γιατί η τελευταία επιθυμία του Ντίμας Πράδο ήταν να κληρονομήσει ο Χουάν Ντελφόρο τη δική του ιστορία; Τι κρύβεται πίσω από τα πραγματικά κίνητρα των χαρακτήρων μας;

Ο Χουάν Μαδρίδ, στο πιο φιλόδοξο μέχρι στιγμής βιβλίο του, μας ταξιδεύει στη σκοτεινή εποχή του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, αλλά και στα χρόνια που τον ακολούθησαν, τότε που δομήθηκε η σύγχρονη ισπανική πραγματικότητα. Ένα μυθιστόρημα με ίντριγκες και πολύπλοκες, πληθωρικές και αντιφατικές προσωπικότητες, που προβληματίζει έντονα ως προς την ανθρώπινη φύση και την αέναη ανάγκη της να αφηγείται ιστορίες.

 

«Πέντε μικρές αδικίες» του Αντόνιο Φούσκο

Η ήσυχη επαρχία της Βαλντέντσα στην Τοσκάνη συνταράσσεται ξαφνικά από τη δολοφονία μιας γυναίκας, η οποία βρέθηκε στο σπίτι της σε αφύσικη στάση, με ένα καλώδιο τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό της. Εκ πρώτης όψεως δείχνει για έγκλημα πάθους, αλλά το έμπειρο μάτι του Τομάζο Καζαμπόνα, του αστυνόμου που αναλαμβάνει την υπόθεση, διακρίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Πολλά τα ασύμμετρα στοιχεία στη σκηνή του εγκλήματος, πολλές οι αντιφατικές λεπτομέρειες.

Αυστηρός, αλλά με βαθιά ανθρώπινο χαρακτήρα, κυνικός μετά από τόσα χρόνια στο επάγγελμα, ο Καζαμπόνα καταλαβαίνει πολύ γρήγορα ότι ο φόνος είναι μόνο η αρχή μιας θανατηφόρας περιδίνησης. Ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι με τους καταναγκαστικούς και σχιζοφρενικούς κανόνες ενός σίριαλ κίλερ. Ο Καζαμπόνα δέχεται την πρόκληση. Με σύνθημα τη φράση «Ρώτα το γιατί και θα βρεις το κίνητρο· κι αν βρεις το κίνητρο, θα είσαι κοντά στον δολοφόνο», και με τη βοήθεια της γοητευτικής συναδέλφου του, Κριστίνα Μπελισάριο, ο Καζαμπόνα είναι αποφασισμένος να φτάσει στη λύση του μυστηρίου. Πρώτα όμως θα χρειαστεί να στοχαστεί πολύ σοβαρά τις συνέπειες κάθε ανθρώπινης πράξης.

Γεμάτο ρυθμό και σασπένς, και βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το πολυβραβευμένο αυτό βιβλίο διακρίνεται για τους αληθινούς χαρακτήρες, τις συναρπαστικές περιγραφές και μια διεισδυτική ματιά στον τρόπο λειτουργίας της ιταλικής αστυνομίας.

 

«Ψυχρός γρανίτης» του Στιούαρτ Μακμπράιντ

Το νεκρό σώµα του τρίχρονου Ντέιβιντ Ριντ ανακαλύπτεται σ’ ένα χαντάκι: στραγγαλισµένο, ακρωτηριασµένο, πεθαµένο εδώ και πολύ καιρό. Και είναι µόλις το πρώτο. Ένας κατά συρροή δολοφόνος παραµονεύει στους παγωµένους δρόµους της γρανιτένιας πόλης του Αµπερντίν, την ώρα που τα τοπικά µέσα ενηµέρωσης αναζητούν ενόχους και αποδίδουν ευθύνες.

Πολύ σύντοµα τα νεκρά σώµατα των παιδιών θα συσσωρευτούν στο νεκροτοµείο µε την ίδια ταχύτητα που το χιόνι θα καλύψει τους δρόµους της πόλης.

Ο αρχιφύλακας Λόγκαν ΜακΡέι γνωρίζει ότι δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του. Κι άλλα παιδιά εξαφανίζονται, κι άλλα παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν. Και αν ο Λόγκαν δεν προσέξει, είναι πολύ πιθανό να έχει κι αυτός την ίδια µοίρα.

Ένα συναρπαστικό αστυνοµικό µυθιστόρηµα από έναν κορυφαίο στο είδος του συγγραφέα. Η καταιγιστική δράση, οι ασύλληπτες ανατροπές και η δοµή των χαρακτήρων θα σας κρατήσουν σε αγωνία ως την τελευταία σελίδα.

 

«Diabolic: Η άψυχη» της Σ. Τζ. Κινκέιντ

Η Νέμεσις είναι Άψυχη. Δημιουργήθηκε για να προστατεύει τη Σιδώνια, την κόρη ενός γαλαξιακού γερουσιαστή. Η Νέμεσις θα σκότωνε οποιον¬δήποτε για να κρατήσει τη Σιδώνια ασφαλή.

Όταν όμως ο μεγαλομανής αυτοκράτορας καλεί τη Σιδώνια στη γαλαξιακή αυλή με σκοπό να την κρατήσει εκεί ως όμηρο, η Νέμεσις έχει μόνο έναν τρόπο να προστατεύσει την κοπέλα: να πάει εκεί η ίδια παριστάνοντας τη Σιδώνια.

Τώρα η Νέμεσις, μία από τις πιο φονικές μηχανές του γαλαξία, βρίσκεται σε έναν κόσμο όπου επικρατεί η διαφθορά. Πρέπει όμως να κρατήσει κρυφές τις πραγματικές της δυνάμεις, αλλιώς μπορεί να χαθούν τα πάντα. Καθώς η Αυτοκρατορία αρχίζει να διασπάται και μια ενδεχόμενη εξέγερση φαίνεται όλο και πιο πιθανή, η Νέμεσις ανακαλύπτει μέσα της κάτι πιο δυνατό από τα φονικά της ένστικτα. Κάτι που της έχουν πει πως δεν έχει: ανθρωπιά. Μέσα σε όλον αυτόν τον κίνδυνο και τις δολοπλοκίες, η ανθρωπιά της είναι ίσως το μόνο πράγμα που μπορεί να σώσει τη ζωή της, τη Σιδώνια και ολόκληρη την Αυτοκρατορία...

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.