fbpx
“MultiMedea” της Πάμελα Πράθερ - Μια παράσταση για τη γυναικεία ψυχοσύνθεση

“MultiMedea” της Πάμελα Πράθερ - Μια παράσταση για τη γυναικεία ψυχοσύνθεση

«Τόσο η ζήλια όσο και ο φθόνος είναι εντελώς διαφορετικά συναισθήματα. Η ζήλια είναι  η επιθυμία  γι' αυτό  που ανήκει  σε κάποιο αλλό, ενώ ο φθόνος είναι ο φόβος οτι ο άλλος  θα μας πάρει αυτό που έχουμε. Έχουν και τα δύο το ίδιο διαβρωτικό στην καρδιά.»

Τόμας Μούρ

Η Θεατρική Ομάδα ❝New lab Theatre Company❞ Παρουσιάζει, σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα, το έργο της Πάμελα Πράθερ, ❝MultiMedea❞. Τρείς γυναίκες καταθέτουν επι σκηνής τα τραύματα της γυναικείας ψυχοσύνθεσης, μέσα απο την κοινωνική ταυτότητα στην πορεία των αιωνών. Μέσα απο την καθημερινότητά τους προβάλλουν την επιθυμία τους για ζωή γεμάτη ισότητα, δημιουργικότητα και ευτυχία.

 

Λίγα Λόγια για την πλοκή

Το έργο είναι γραμμένο γύρω απο το αρχέτυπο της Μήδειας και εμπλουτίζεται δραματουργικά με τις αληθινές ιστορίες δυό αλλών γυναικών που ακολούθησαν την ίδια πορέια με την ηρωίδα της ελληνικής Μυθολογίας.

Η Μήδεια, η Σόυζαν Σμιθ και η Φούμικο Κιμούρα εμπλέκουν τις επιθυμίες τους, τα όνειρα τους και το πάθος τους για τον έρωτα. Αντιμετωπίζουν το επόδιο της απιστίας και την πρόκληση της ζήλιας και του φόνου, προκειμένου να επιβιώσουν απο την σφορδή ανάγκη για αγάπη και αφοσίωση. Η εσωτερική σύγκρουση και η ανάγκη για απόδοση δικαιοσύνης δίνουν μια σκοτεινή πλευρά στις ιστορίες και τις σηματοδοτούν ως δείγματα κοινωνικής απαξίωσης και αναξιότητας .

Πως θα βρούν οι ηρωίδες την  ισορροπία τους προκειμένου να φτάσουν  στην ουσία της ύπαρξης των ρόλων τους και των αξιών που φέρουν προγονικά; Πόσο  βοηθήσουν τα ερεθίσματα  που απλώνει ο κάθε πολιτισμός στην καθημερινή ζωη των ηρωίδων; Πόσο διαφορετική είναι η ματιά της δικαιοσύνης στους ορίζοντες πέρα από τα σημεία του ορίζοντα της Δύσης.

multimedea 29032024 2

 

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Η Μήδεια σ' αυτό το έργο είναι ένας χάρτης της παγκόσμιας θηλυκότητας που προκαλείται από την βίαιη και την σαρωτική αρσενική ενέργεια της κατάκτησης και της διείσδυσης. Τρείς γυναίκες συγχρονίζονται και μια φωνή καταθέτουν  την αδικία και την απιστία ως τα πιο ασυγχώρητα τραύματα της γυναικείας ψυχοσύνθεσης. Η μια μιλά μέσα από την άλλη και όλες μαζί φτιάχνουν μια ιστορία, με μια αρχή και ένα τέλος. Η συγγραφέας δεν ασχολείται με την εκδίκηση, αλλά με τη γενεσιουργό αιτία της δυστυχίας που οδηγεί στην απιστία και την ζήλια. Υπάρχει ποιητικός λόγος μέσα  στον σύγχρονο τόνο της ομιλίας των τριών γυναικών, κρατώντας έτσι τον χρόνο και τον τόπο της κάθε ηρωίδας. Ελλάδα, Αμερική, Ιαπωνία...
Η πρωτότυπη μουσική της Καλλιρόης Ραουζαίου συντροφεύει τις υπάρξεις των τριών γυναικών και τις παρουσιάζει μέσα από ιδιαίτερες μελωδικές διαδρομές. Οι πολιτισμικές συνθέσεις ζωγραφίζουν την ενότητα, την παγκοσμιότητα και την ομοιότητα των ανθρώπων, πέρα από τα όρια του δικού τους ορίζοντα. Ταξίδι αιθέριο».
Όλγα Τζωρτζ

 

Βιογραφικό συγγραφέα
Η Πάμελα Πράθερ είναι θεατρική συγγραφέας, Coach Φωνής και Υποκριτικής τέχνης. Υπήρξε καθηγήτρια στο Yale School of Drama και στο NYU. Υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Φωνής και Λόγου (VASTA). Έχει εκπαιδεύση ηθοποιούς στο YALE School of Drama, στο πρόγραμμα BFA του Playwright's Horizon του NYU, στο UCLA, στο Marymount Manhattan College, στο AMDA και στο The School for film and Television.

Ταυτότητα παράστασης
MultiMedea της Πάμελα Πράθερ
Πρεμιέρα: 6 Απριλίου

 

Μετάφραση: Άρλα Φύτρου
Δικαιώματα μετάφρασης: Όλγα Τζωρτζ
Σκηνοθεσία: Όλγα Τζωρτζ
Παίζουν: Ειρήνη Τσώλη, Ιωάννα-Μαρία Μπατή, Βασιλική Βλάχου
Σκηνικά - Κουστούμια: Γιάννης Κρητικόπουλος 
Μουσική: Καλλιρόη Ραουζαίου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Φωτογραφίες: Μαρία Τσώλη
Βίντεο: Ευάγγελος Βροχίδης
Έντυπα: Μόσχα Μάρκου
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου

 

Πού: Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμικός, τηλ: 210 34  12 689
Πότε: Απο 6 Απριλίου και κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00 (εώς και 21/04)
Εισιτήρια: 15€ (γενική είσοδο) και 12€ (μειωμένο)
Προσπώληση: More.com και τηλεφωνικά στο: 210 34  12 689
Διάρκεια: 70' χωρίς διάλειμμα

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ
«ΤΑΞΗ» (Class) των Ιζόλτ Γκόλντεν και Ντέιβιντ Χόραν σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη στο θέατρο Σταθμός

H Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ παρουσιάζει στην Αθήνα, για τρεις (3) μόνο παραστάσεις, το βραβευμένο θεατρικό έργο των Ιζόλτ Γκόλντεν και Ντέιβιντ Χόραν «ΤΑΞΗ» (Class) σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη. Το...

ΘΕΑΤΡΟ
Αυγουστίνος Ρεμούνδος: συνέντευξη στον Γιώργο Φερμελετζή

Ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή της Μ. Βογιατζή-Τράγκα τo 1995 και παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής και θεατρικής...

ΘΕΑΤΡΟ
«Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα» της Άλκης Ζέη για πρώτη φορά στο θέατρο

Το θέατρο «Μεταξουργείο», τιμώντας τα 100 χρόνια από την γέννηση της Άλκης Ζέη, παρουσιάζει την παράσταση «Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα», βασισμένη στο ομώνυμο εμβληματικό μυθιστόρημά της. Ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.