fbpx
«Μια μέρα με τον Μπετόβεν» του Μηνά Βιντιάδη στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

«Μια μέρα με τον Μπετόβεν» του Μηνά Βιντιάδη στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Μια μέρα, ένα παιδί που αγαπάει πολύ τη μουσική κάνει μια ευχή: «Αχ, και να μπορούσα να περνούσα μια μέρα συντροφιά με τον αγαπημένο μου συνθέτη, τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν!»

Και το όνειρό του εκπληρώνεται! Ο Μπετόβεν παρουσιάζεται μπροστά του, εκεί στην αίθουσα του ωδείου, δίπλα στο πιάνο, κι είναι έτοιμος ν’ απαντήσει σε κάθε ερώτηση του μικρού Ορέστη. Να μας μιλήσει για την παιδική του ηλικία, τα σημαντικότερα έργα του, τους φόβους του, το πάθος του για την Τέχνη. Μαζί τους επί σκηνής κι ένας πιανίστας, που ερμηνεύει αποσπάσματα από τις κορυφαίες δημιουργίες του μεγάλου συνθέτη.

Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου και του Θεάτρου Αλκμήνη και θα κάνει πρεμιέρα μέσα στον Δεκέμβριο στην Κρήτη, σε σκηνοθεσία Μανώλη Ιωνά, που θα ερμηνεύσει και τον Μπετόβεν, σ’ αυτό το πρώτο ανέβασμα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Μηνάς Βιντιάδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης
Χορογραφία: Ρούλα Κουτρουμπέλη
Μουσική επιμέλεια / βοηθός χορογράφου: Κώστας Κόκκινος
Επί σκηνής: Ρούλα Κουτρουμπέλη, Γιώργος Λελούσης
Χώρος: Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού».

Σε δήλωσή του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (ΠΣΚΗ), Μύρων Μιχαηλίδης, τονίζει: «Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου δηλώνει με τον πλέον δυναμικό τρόπο την παρουσία του στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας. Διατηρήσαμε πάντοτε την αισιοδοξία μας και, κάτω από τις γνωστές αντίξοες και απρόβλεπτες συνθήκες της πανδημίας, εργαστήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα, το οποίο είμαστε βέβαιοι πως δεν θα αφήσει κανέναν συμπολίτη μας, αλλά και κανέναν επισκέπτη του τόπου μας, αδιάφορο. Τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είμαστε έτοιμοι, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, να δώσουμε ξανά χαρά και ψυχαγωγία, να συνεχίσουμε αυτό το όμορφο καλλιτεχνικό ταξίδι, με ασφάλεια και υπευθυνότητα. Ελπίζουμε αυτό να συμβεί σύντομα. Οπότε, μείνετε συντονισμένοι!»

Το πρόγραμμα τριμήνου του ΠΣΚΗ μπορείτε να το δείτε αναλυτικά εδώ.


Φωτογραφίες:
1. Ο συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης με τον σκηνοθέτη Μανώλη Ιωνά (Φωτογραφία: Σπύρος Κατωπόδης)
2. Ο μαέστρος Μύρων Μιχαηλίδης
3. Στο πρόγραμμα του ΠΣΚΗ κυριαρχεί το αφιέρωμα στον Μπετόβεν.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ
«ΤΑΞΗ» (Class) των Ιζόλτ Γκόλντεν και Ντέιβιντ Χόραν σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη στο θέατρο Σταθμός

H Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ παρουσιάζει στην Αθήνα, για τρεις (3) μόνο παραστάσεις, το βραβευμένο θεατρικό έργο των Ιζόλτ Γκόλντεν και Ντέιβιντ Χόραν «ΤΑΞΗ» (Class) σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη. Το...

ΘΕΑΤΡΟ
Αυγουστίνος Ρεμούνδος: συνέντευξη στον Γιώργο Φερμελετζή

Ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή της Μ. Βογιατζή-Τράγκα τo 1995 και παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής και θεατρικής...

ΘΕΑΤΡΟ
«Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα» της Άλκης Ζέη για πρώτη φορά στο θέατρο

Το θέατρο «Μεταξουργείο», τιμώντας τα 100 χρόνια από την γέννηση της Άλκης Ζέη, παρουσιάζει την παράσταση «Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα», βασισμένη στο ομώνυμο εμβληματικό μυθιστόρημά της. Ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.