fbpx
Επανακυκλοφορούν δύο αγαπημένα CD της Τατιάνας Ζωγράφου

Επανακυκλοφορούν δύο αγαπημένα CD της Τατιάνας Ζωγράφου

Μια εξαιρετική πρόταση στον χώρο του παιδικού τραγουδιού αποτελούν οι δύο μουσικές εκδόσεις της Τατιάνας Ζωγράφου, που επανακυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Εν πλω και το Μελωδικό Καράβι. Υπέροχα τραγούδια με πρωτότυπες μελωδίες και γλώσσα ποιητική για μικρούς και μεγάλους, από τη διασκέδαση μέχρι το νανούρισμα.

Το Πετώντας πας στην πόλη περιλαμβάνει δεκαεννέα τραγούδια, τα περισσότερα σε στίχους της ίδιας της Τατιάνας Ζωγράφου αλλά και του Κώστα Καρτελιά και του Σταμάτη Δαγδελένη. Τα τραγούδια αυτά είναι ενταγμένα σε τρεις κύκλους τραγουδιών: «Το παιχνίδι του χρόνου» για τον χρόνο που περνά και δεν περνά, «Τα τι και τα γιατί», για τις συχνές, καθημερινές και ιδιαίτερες απορίες των παιδιών, «Για την αγάπη…», για το πιο τρυφερό συναίσθημα του ανθρώπου. Από αυτή την εργασία έχουν ξεχωρίσει και αγαπηθεί πολύ από εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες τα τραγούδια «Τόσο λάθος διατροφή», «Οι εποχές», «Στη συναυλία», «Το χάδι» και το «Σαν ουράνιο τόξο».

Τα τραγούδια ερμηνεύουν γνωστές φωνές της ελληνικής μουσικής: Μαρία Φαραντούρη, Νένα Βενετσάνου, Ηλίας Λιούγκος, Κώστας Θωμαΐδης, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Δώρος Δημοσθένους, Δήμητρα Τσίγκα, Βασίλης Γισδάκης, Άννα Καραγεωργιάδου και η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου, με διευθυντή το Δημήτρη Μπουζάνη. Την ενορχήστρωση έκαναν ο Ορέστης Ζαφειρόπουλος, ο Πάνος Κανελλόπουλος και ο Δημήτρης Μπουζάνης.

Δεν βιάζομαι να μεγαλώσω ο τίτλος του δεύτερου CD, που περιλαμβάνει τραγούδια του ήλιου και του φεγγαριού, σε ένα μουσικό βιβλίο, με εικονογράφηση από τον ζωγράφο Χρήστο Κεχαγιόγλου και τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του Δημήτρη Τυπάλδου. Το CD κυκλοφορεί από το Μελωδικό Καράβι. Την ενορχήστρωση έκανε ο Βαγγέλης Ζωγράφος.

Ερμηνεύουν: Διονύσης Σαββόπουλος, Βαγγέλης Γερμανός, Τάσος Αποστόλου, Ηλίας Λιούγκος, Ειρήνη Δερέμπεη, Άννα Καραγεωργιάδου, Νίτσα Κουρτίδου. Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν η Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου, η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, η Τατιάνα Ζωγράφου, ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος και η Αργυρώ Κοκορέλη.

Ξεχωρίζει το νανούρισμα που τραγουδάει ο Διονύσης Σαββόπουλος (πολλοί μίλησαν για την πιο τρυφερή στιγμή στη μεγάλη δισκογραφική πορεία του σπουδαίου τραγουδοποιού), η ερμηνεία του Βαγγέλη Γερμανού στο τραγούδι που έδωσε τον τίτλο στο δίσκο και τρία οργανικά κομμάτια, που επιβεβαιώνουν την πεποίθηση της Τατιάνας Ζωγράφου ότι «δεν υπάρχουν σύνορα ανάμεσα στη μουσική για παιδιά και στη μουσική για ενήλικες. Η μουσική είναι ένα».

 

Πετώντας πας στην πόλη
Βιβλίο-CD
Τρεις κύκλοι τραγουδιών για μικρούς και μεγάλους
Εκδόσεις Εν πλω
Αριθμός σελίδων: 72
Εικονογράφος: Χρήστος Κεχαγιόγλου
ISBN: 978-960-9550-41-3

 

Δεν βιάζομαι να μεγαλώσω
CD με booklet 32 σελίδων
Τραγούδια του ήλιου και του φεγγαριού
Μουσικές παραγωγές: Μελωδικό Καράβι
Αριθμός σελίδων: 32
Eικονογράφος: Χρήστος Κεχαγιόγλου
BARCODE: 820773332029

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ
Συναυλία Σύγχρονων Επτανήσιων Συνθετών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 20:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος», θα πραγματοποιηθεί Συναυλία Σύγχρονων Επτανήσιων Συνθετών. Οι συνθέτες Κώστας Αγουρίδης, Παύλος...

ΜΟΥΣΙΚΗ
Αλίκη Καγιαλόγλου: «Η θαλασσινή ωδή του Fernando Pessoa και τα fados της εφηβείας μου»

Η Αλίκη Καγιαλόγλου ανανεώνει τη συνεργασία της με τον Δήμο Αβδελιώδη παρουσιάζοντας εκ νέου την παράσταση, σε δική του σκηνοθεσία, Η θαλασσινή ωδή τουFernando Pessoa και ταfados της εφηβείας μου, το...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.