fbpx
Ο Περικλής Κανάρης στο Φεστιβάλ NOSTOS, στο ΚΠΙΣΝ

Ο Περικλής Κανάρης στο Φεστιβάλ NOSTOS, στο ΚΠΙΣΝ

O Έλληνας συνθέτης και ερμηνευτής Περικλής Κανάρης, που ζει στη Νέα Υόρκη, θα δώσει συναυλία στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου, ώρα 20:30, στο πλαίσιο του καλοκαιρινού φεστιβάλ NOSTOS, στο ΚΠΙΣΝ.

Η συναυλία στην Αθήνα θα είναι το επιστέγασμα μιας σειράς συναυλιών που ο συνθέτης έδωσε τον χειμώνα στη Νέα Υόρκη με τίτλο «Road to Athens». Ο Περικλής Κανάρης αποκαλεί αυτές τις συναυλίες σταθμό για την καριέρα του, καθώς εστιάζει σε πρωτότυπες μουσικές και παρουσιάζει πρώτη φορά υλικό από δύο καινούργιες συλλογές τραγουδιών. Η πρώτη, εμπνευσμένη από κλασικούς ποιητές όπως ο Κωνσταντίνος Καβάφης και ο T.S. Eliot, και η δεύτερη από σύγχρονους. Η τελευταία περιέχει ανέκδοτα ποιήματα του Μάνου Ελευθερίου, όπως και Ελλήνων ποιητών της νεότερης γενιάς. Το ρεπερτόριο πλαισιώνεται και από τραγούδια άλλων συνθετών, Ελλήνων και διεθνών, που έχουν εμπνεύσει τον συνθέτη στην πορεία του και παρουσιάζονται μέσα από τη δική του ενορχηστρωτική ματιά.

Ο Περικλής Κανάρης πλαισιώνεται από την μπάντα του, που αποτελείται από μερικούς από τους κορυφαίους μουσικούς της νεοϋορκέζικης σκηνής, όπως οι Ben Butler (κιθάρα), Richard Hammond (μπάσο), Peter Douskalis (κιθάρες, κρουστά, βοηθός διευθυντή), Gary Schreiner (ακορντεόν, αρμόνικα, πλήκτρα), Giancarlo De Trizio (κρουστά, τύμπανα). Οι μουσικοί αυτοί έχουν συνεργασίες με σημαντικά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως οι Sting, Sir Elton John, U2’s Bono and the Edge, Stevie Wonder, Herbie Hancock, Annie Lennox, Joanne Osborne και πολλοί άλλοι. Στην Αθήνα ο Περικλής Κανάρης πλαισιώνεται από τους μουσικούς Γιώργο Καραγιάννη (μπουζούκι, λαούτο, τζουράς) και τη Μαρίνα Κολοβού (τσέλο).

Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία μπορείτε να δείτε εδώ.


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ
Συναυλία Σύγχρονων Επτανήσιων Συνθετών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 20:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος», θα πραγματοποιηθεί Συναυλία Σύγχρονων Επτανήσιων Συνθετών. Οι συνθέτες Κώστας Αγουρίδης, Παύλος...

ΜΟΥΣΙΚΗ
Αλίκη Καγιαλόγλου: «Η θαλασσινή ωδή του Fernando Pessoa και τα fados της εφηβείας μου»

Η Αλίκη Καγιαλόγλου ανανεώνει τη συνεργασία της με τον Δήμο Αβδελιώδη παρουσιάζοντας εκ νέου την παράσταση, σε δική του σκηνοθεσία, Η θαλασσινή ωδή τουFernando Pessoa και ταfados της εφηβείας μου, το...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.