fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Adams, Aubray, Ferrándiz, Giardinelli και Grisham

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Adams, Aubray, Ferrándiz, Giardinelli και Grisham

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!

Τα ονόματα των νικητών που κερδίζουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο του Guy Adams Sherlock Holmes: Η πνοή του Θεού
Πατμανίδης Νίκος
Γιάννης Πατσόπουλος

Για το βιβλίο της Camille Aubray Μαγειρεύοντας για τον Πικάσο
Ευαγγελία Θεοδωρακάτου
Ελένη Τριανταφύλλου

Για το βιβλίο του Juan Francisco Ferrándiz Καταραμένη γη
Δημήτρης Αλεξογλου
Αικατερίνη Κορώνη

Για το βιβλίο του Mempo Giardinelli Ο επαναστάτης με το ποδήλατο
Μιχάλης Πράσινος
Δήμητρα Βαμβακά

Για το βιβλίο του John Grisham Η ετυμηγορία
Διονυσία Μηχανού
Κυριτσης Νικόλαος

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.
Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι και 31/7/2020.
--------------------------------

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία των Guy Adams, Camille Aubray, Juan Francisco Ferrándiz, Mempo Giardinelli και John Grisham.

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr εδώ.

2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού εδώ

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας, θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.

Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό εδώ και για το instagram εδώ.

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλώς συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

 

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, κάτι που αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

 

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τους νέους μας διαγωνισμούς κάντε εγγραφή στο εβδομαδιαίο newsletter του Diastixo.gr

*  Το email σου:

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

SherlockHolmes: Η πνοή του Θεού του Guy Adams

Στο χιονισμένο Λονδίνο, το άψυχο, χτυπημένο μέχρι θανάτου, σώμα ενός άνδρα ανακαλύπτεται, χωρίς καθόλου ανθρώπινα ίχνη γύρω του... μοιάζοντας σαν να το τσάκισε απλώς ο άνεμος. Στο λυκαυγές του 20ού αιώνα, του αιώνα των σαρωτικών αλλαγών, της ταχύτητας και της επιστήμης όπου οι προκαταλήψεις και οι δεισιδαιμονίες του παρελθόντος δεν θα έχουν πια θέση, κάποιοι μοιάζουν αποφασισμένοι να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την έλευσή του. Ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός είναι το πρώτο θύμα σε μια σειρά βίαιων επιθέσεων με στόχο την εξόντωση της βρετανικής μυστικιστικής ελίτ.

Στην προσπάθειά τους να διαλευκάνουν την υπόθεση, ο Σέρλοκ Χολμς και ο δρ Γουάτσον σπεύδουν στη Σκοτία για να συναντήσουν το μοναδικό άτομο που μπορεί να τους βοηθήσει. Καθώς άγνωστες, σκοτεινές δυνάμεις τούς περικυκλώνουν, οι ορθολογικές πεποιθήσεις του Χολμς αρχίζουν να κλονίζονται. Κάτι απίστευτο και ανίερο τούς καταδιώκει ενώ εκείνοι αγωνιούν να συγκεντρώσουν μια ομάδα με τους πιο διακεκριμένους αποκρυφιστές της χώρας.

Είναι οι επίλεκτοι... θα τα καταφέρουν όμως; Καθώς ο 19ος αιώνας φτάνει στο τέλος του, το μέλλον της άλλοτε κυρίαρχης πόλης μοιάζει δυσοίωνο και πιο αβέβαιο από ποτέ, τη στιγμή που η σκοτεινή άβυσσος απλώνεται γύρω της απειλώντας να καταπιεί και να εξαφανίσει τα πάντα.

 

Μαγειρεύοντας για τον Πικάσο της Camille Aubray

Γαλλική Ριβιέρα, άνοιξη 1936: Στο υπέροχο παραλιακό χωριουδάκι του Ζουάν-Λε-Πεν η δεκαεπτάχρονη Οντίν µαγειρεύει µαζί µε τη µητέρα της στην κουζίνα του ιδιόκτητου Café Paradis. Οι ετοιµασίες για το γεύµα του άρτι αφιχθέντος από το Παρίσι µυστηριώδους νέου πελάτη είναι πυρετώδεις. Ο παράξενος επισκέπτης επιθυµεί να σερβίρεται καθηµερινά το γεύµα του στη βίλα που έχει ενοικιάσει µε άκρα µυστικότητα, χωρίς να αποκαλυφθεί σε κανέναν η ταυτότητά του. Η έκπληξη της αναπάντεχης γνωριµίας της Οντίν µε τον χαρισµατικό ζωγράφο θα γίνει αφορµή για ένα µεθυστικό ταξίδι αναζήτησης του αληθινού της εαυτού και του µοναδικού ταλέντου της στη γαστρονοµία, σε µια περίοδο που και εκείνος βρίσκεται σε ένα σηµαντικό σταυροδρόµι της προσωπικής αλλά και της επαγγελµατικής του ζωής. Μια γνωριµία που θα σφραγίσει ανεξίτηλα τη ζωή της για τις επόµενες δεκαετίες.

Νέα Υόρκη, σήµερα: Η Σελίν, επιτυχηµένη make up artist του Χόλιγουντ, µαθαίνει έκπληκτη πως η γιαγιά της, Οντίν, είχε κάποτε µαγειρέψει για τον Πικάσο. Με κίνητρο τις αινιγµατικές ιστορίες της µητέρας της αλλά και τα ίχνη από τα καλά κρυµµένα οικογενειακά µυστικά που µένουν να αποκαλυφθούν, η Σελίν ξεκινά ένα µακρύ ταξίδι στην πόλη όπου η Οντίν και ο Πικάσο συναντήθηκαν πρώτη φορά. Στην υπέροχη ατµόσφαιρα της Κυανής Ακτής, η Σελίν ανακαλύπτει αλήθειες για την τέχνη, τον πολιτισµό, τη γαστρονοµία και τον έρωτα, που τη βοηθούν να αποδεχτεί το µέλλον και το πεπρωµένο της.

Ένα συναρπαστικό µυθιστόρηµα εµπνευσµένο από µια άγνωστη σχεδόν περίοδο της ζωής του διάσηµου ζωγράφου. Με συναρπαστικούς χαρακτήρες, ανάµεσά τους και πολλούς από τους πλέον διάσηµους ιστορικούς κατοίκους της Γαλλικής Ριβιέρας, και φόντο τα γραφικά τοπία της Νότιας Γαλλίας.

 

Καταραμένη γη του Juan Francisco Ferrándiz

Έτος 861 μ.Χ. Ο φιλόδοξος ιερωμένος Φροδοΐ ορίζεται επίσκοπος Βαρκελώνης. Η πόλη, στα πέρατα της ισπανικής μεθορίου και έχοντας υποστεί πολυάριθμες επιθέσεις από τους Σαρακηνούς, είναι ένας λεηλατημένος και αφιλόξενος τόπος, μακριά από την εύνοια του Θεού.

Αλλά ο Φροδοΐ δεν είναι άνθρωπος που αποθαρρύνεται εύκολα. Συνοδευόμενος από πολυάνθρωπη ακολουθία Φράγκων εποίκων, εγκαθίσταται στη Βαρκελώνη, αποφασισμένος να τη βγάλει από τη μιζέρια της. Η ηρωική προσπάθειά του θα τον φέρει αντιμέτωπο με τις ίντριγκες μιας διεφθαρμένης αριστοκρατίας και τις προλήψεις ενός λαού δίχως πίστη.

Η ιστορία μιας υποταγμένης πόλης που λαχταρούσε την ελευθερία και ενός άντρα που αγωνίστηκε να επιτύχει εκείνο το πολυπόθητο θαύμα. Έρωτας, φιλοδοξία, μυστικά, εκδίκηση και προδοσίες διαπλέκονται στο φόντο μιας σκοτεινής και γοητευτικής εποχής.

 

Ο επαναστάτης με το ποδήλατο του Mempo Giardinelli

Ο επαναστάτης με το ποδήλατο, ένα θρυλικό μυθιστόρημα που αφηγείται την πραγματική ιστορία ενός ανθρώπου που δεν επέτρεψε ποτέ να τον καταβάλουν οι αποτυχίες. Ένα μεστό λογοτεχνικό κείμενο, το οποίο εμπνέει την ελπίδα και το όραμα για έναν καλύτερο κόσμο. Ο χαρισματικός Μέμπο Τζαρντινέλι αναβιώνει μια ιστορικά σκοτεινή εποχή της Λατινικής Αμερικής φωτίζοντας σημαντικά πολιτικά γεγονότα με αναπάντεχα γλαφυρό τρόπο, δονκιχωτικό ρομαντισμό αλλά και χιούμορ, στοιχεία που συνεπαίρνουν τον αναγνώστη.

Ένα έργο αναφοράς, που φέρει τα χαρακτηριστικά στοιχεία ενός κλασικού λατινοαμερικανικού μυθιστορήματος και της παράδοσης του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Ένα βιβλίο που καταφέρνει να παραμένει σύγχρονο σχεδόν σαράντα χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση και μια μοναδική ιστορία που μας θυμίζει τρυφερά πως «Η επανάσταση πάντα ξαναγεννιέται».

 

Η ετυμηγορία του John Grisham

Ένα καθηλωτικό δικαστικό θρίλερ, που ερευνά τις πιο βάναυσες και σκοτεινές πτυχές της ρατσιστικής βίας σε μια μικρή κωμόπολη του Νότου στην πολιτεία του Μισισιπή. Ο φόνος ενός δεκάχρονου κοριτσιού από δύο αδίστακτους μεθυσμένους νεαρούς άντρες συγκλονίζει τον λευκό πληθυσμό του Κλάντον. Αποφασισμένος για εκδίκηση και άμεση απονομή δικαιοσύνης, ο Αφροαμερικανός πατέρας του θύματος παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και για δέκα μέρες το Κλάντον φλέγεται στην κυριολεξία. Το αμερικανικό έθνος παρακολουθεί άφωνο τις εξελίξεις, την ώρα που ο νεαρός συνήγορος υπεράσπισης Τζέικ Μπρίγκανς δίνει μια απεγνωσμένη μάχη για να σώσει τη ζωή του πελάτη του... και στη συνέχεια τη δική του...

Η ετυμηγορία αποτελεί το ντεμπούτο του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα, το έργο με το οποίο ξεκίνησε τη συγγραφική του καριέρα. Κυκλοφόρησε λίγα χρόνια πριν από το Firm και το Pelican Brief, τα οποία ανέδειξαν τον πρωτοεμφανιζόμενο και πολλά υποσχόμενο συγγραφέα σε σούπερ σταρ της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μια νέα έκδοση για την ελληνική γλώσσα σε μετάφραση του πολυβραβευμένου Γιώργου Μπαρουξή.

 

Γιώργος Δουατζής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.