fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Ερέρα, Σάμπο, Σμιθ, Αντωνιάδη και Τσεκούρα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Ερέρα, Σάμπο, Σμιθ, Αντωνιάδη και Τσεκούρα

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!

Τα ονόματα των νικητών που κερδίσουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο του Γιούρι Ερέρα Σημάδια πριν το τέλος του κόσμου
ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΑΝΙΓΓΕΛΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ

Για το βιβλίο της Μάγκντα Σάμπο Στο κατώφλι του Δία
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΚΑΚΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΧΑΡΟΥΔΗ

Για το βιβλίο της Άλι Σμιθ Φθινόπωρο
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΑΖΑΡΙΑΔΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΕΤΟΣ

Για το βιβλίο του Δώρου Αντωνιάδη Mementomori
ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΚΡΙΣΤΕΝ ΜΠΕΛ

Για το βιβλίο του Θοδωρή Τσεκούρα Το αγριότρενο
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΣΙΠΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.
Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 30/04/2019.
--------------------------------

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καστανιώτη, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία των Γιούρι Ερέρα, Μάγκντα Σάμπο, Άλι Σμιθ, Δώρου Αντωνιάδη και Θοδωρή Τσεκούρα.

2 αντίτυπα από το βιβλίο του Γιούρι Ερέρα Σημάδια πριν το τέλος του κόσμου
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Μάγκντα Σάμπο Στο κατώφλι του Δία
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Άλι Σμιθ Φθινόπωρο
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Δώρου Αντωνιάδη Mementomori
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Θοδωρή Τσεκούρα Το αγριότρενο

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr/

2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού εδώ

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας, θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.

Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό εδώ και για το instagram εδώ

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλά συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Follow us on Facebook!

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, κάτι που αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

 

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τους νέους μας διαγωνισμούς κάντε εγγραφή στο εβδομαδιαίο newsletter του Diastixo.gr

*  Το email σου:

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει Δευτέρα 25 Μαρτίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας, ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Σημάδια πριν το τέλος του κόσμου του Γιούρι Ερέρα

Στις Δουλειές του Βασιλείου εισχωρούμε στα άδυτα ενός καρτέλ και παρακολουθούμε την καθημερινότητα στο παλάτι ενός βαρόνου ναρκωτικών μέσα από τα μάτια ενός συνθέτη κορίδο. Ο αφηγητής τούτης της ιστορίας, ο Λύκος, πολλά γράμματα δεν ξέρει, ωστόσο ξεχειλίζει από ένα ταλέντο που του επιτρέπει να μεταπλάθει σημαντικά γεγονότα σε τραγούδια, κι αυτό τον κάνει Καλλιτέχνη. Στα Σημάδια πριν το τέλος του κόσμου πρωταγωνιστεί η αξέχαστη Μακίνα, μια νεαρή γυναίκα που ξέρει να επιβιώνει στον βίαιο κόσμο των αντρών. Αφήνοντας πίσω τη ζωή της στο Μεξικό προκειμένου να αναζητήσει τον αδελφό της, και επιχειρώντας να διασχίσει μια επικράτεια από την οποία δεν υπάρχει επιστροφή, εισέρχεται λαθραία στις ΗΠΑ με δύο μυστικά μηνύματα – ένα από τη μητέρα της και ένα από τον υπόκοσμο. Στη Μετοικεσία των σωμάτων, δύο αντίπαλες εγκληματικές οικογένειες χρειάζονται εξίσου τον ήρωα, τον Απολυτρωτή, για μια επιβεβλημένη εκεχειρία. Το ένστικτό του αλλά και οι οδηγίες της κυβέρνησης τον προειδοποιούν να μείνει κλεισμένος μέσα, όμως αυτός γλιστράει στο υπογάστριο της πόλης με σκοπό να κανονίσει την ανταλλαγή των σωμάτων που κρατούνται εκατέρωθεν σε ομηρία.

 

Στο κατώφλι του Δία της Μάγκντα Σάμπο

«Δεν είχαμε κανένα σκοπό να πάμε στην Ελλάδα», γράφει η Μάγκντα Σάμπο. Όταν όμως μαθαίνει ότι παίρνει κανείς βίζα χωρίς πολλές δυσκολίες, εμφανίζονται οι Σειρήνες. «Η Ελλάδα είναι η γη των θεών», τραγουδούν εκείνες, «πάντα λαχταρούσες να τη δεις, χωρίς το παραμικρό ίχνος ελπίδας, επί δεκαετίες διδάχτηκες γι’ αυτήν τις πρώτες γνώσεις όχι μόνο από τους Έλληνες κλασικούς αλλά και από τους ποιητές του δικού σου λαού». Και έρχεται η στιγμή που η ίδια φτάνει στη χώρα την οποία γνωρίζει «σχεδόν από τότε που απέκτησα αυτοσυνείδηση, που η λογοτεχνία της και οι μύθοι της έχουν ενταχθεί στη ζωή μου».

Το Στο κατώφλι του Δία κυκλοφόρησε το 1968 και αποτελεί έναν ξεχωριστό τόμο στη σειρά των Απάντων της μεγάλης Ουγγαρέζας συγγραφέως. Το αφήγημα αυτό συνιστά το χρονικό των διακοπών της στον τόπο μας, ένα προσωπικό τρυφερό ημερολόγιο που ξεπερνά κατά πολύ τις απλές ταξιδιωτικές εντυπώσεις. Ξεναγώντας τον αναγνώστη από την Αθήνα και την Επίδαυρο ως τη Ρόδο, περιγράφοντας τις περιπέτειές της, δεν ενδιαφέρεται μονάχα για το ένδοξο παρελθόν αλλά και για το πολύχρωμο και απρόβλεπτο παρόν...

 

Φθινόπωρο της Άλι Σμιθ

Φθινόπωρο. Ομίχλη και μεστή καρποφορία. Έτσι το ένιωσε ο μελαγχολικός Κητς το 1819. Και το 2016; Ο Ντάνιελ έχει ηλικία ενός αιώνα. Η Ελίσαμπεθ, γεννημένη το 1984, έχει το βλέμμα στο μέλλον. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι διχασμένο από τα κρίσιμα γεγονότα ενός καλοκαιριού, που συμβαίνουν μια φορά σε κάθε γενιά. Αγάπη κερδίζεται, αγάπη χάνεται. Η ελπίδα πηγαίνει χέρι χέρι με την απελπισία. Και οι εποχές εναλλάσσονται, όπως πάντα.

Με αυτό το μυθιστόρημα, το πρώτο αυτοτελές μέρος στο δικό της «Κουαρτέτο των Εποχών», η Άλι Σμιθ εξετάζει έναν κόσμο που περιχαρακώνεται όλο και περισσότερο, και στοχάζεται τι σημαίνει πλούτος, αξία, σοδειά. Ποιοι είμαστε; Από τι είμαστε φτιαγμένοι; Με το παιγνιώδες πνεύμα του Σαίξπηρ αλλά και τη φωτεινή ενέργεια της ποπ αρτ της δεκαετίας του 1960, η ίδια ακτινογραφεί τους δικούς μας δυσοίωνους καιρούς. Αυτός είναι ο τόπος όπου ζούμε. Αυτός είναι ο χρόνος στην πλέον κυκλική και πολύμορφη διάστασή του. Με την απαράμιλλη φαντασία της, η Σκoτσέζα συγγραφέας μεταμορφώνει καθετί που νομίζαμε γνωστό, μας αφηγείται πώς ζούμε, πώς μεγαλώνουμε και πώς λέμε τις ιστορίες μας.

 

Mementomori του Δώρου Αντωνιάδη

Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού Κωνσταντίνος Σέργος έχει ραντεβού με τον γιο του, Αλέξανδρο, αλλά αυτός δεν εμφανίζεται. Λίγη ώρα μετά, ο Σέργος λαμβάνει ένα e-mail με μια κρεμάλα –επτά γράμματα και παύλες ανάμεσα–, το παιχνίδι που έπαιζε με τον γιο του όταν ήταν μικρός. Φοβούμενος πως αυτό δεν είναι σύμπτωση και μη βρίσκοντας πουθενά τον γιο του, ο Σέργος επικοινωνεί με την αστυνομία και ζητάει να μιλήσει με τον μόνο άνθρωπο που πιστεύει πως μπορεί να τον βοηθήσει: αυτόν που φαίνεται να έστειλε το e-mail, τον Πέτρο Ελευθεριάδη, αστυνόμο του Tμήματος Ανθρωποκτονιών.

Ο Ελευθεριάδης προσπαθεί να λύσει τον γρίφο για να εντοπίσει τον γιο του Σέργου, αλλά και για να μάθει ποιος ενέπλεξε τον ίδιο στην υπόθεση. Την ώρα όμως που ο αστυνόμος βρίσκει τον Αλέξανδρο ετοιμοθάνατο στο διαμέρισμά του, ο Σέργος λαμβάνει στον υπολογιστή του ένα νέο e-mail με τέσσερα σκίτσα: ένα κερί που λειώνει, ένα μπουκάλι κρασιού, ένα γαρίφαλο κι ένα παράξενο κρανίο. Ο Ελευθεριάδης καταλαβαίνει πως η εξαφάνιση του Αλέξανδρου ήταν μόνο η αρχή.

 

Το αγριότρενο του Θοδωρή Τσεκούρα

Ένας νεαρός διαφημιστής έχει καταφέρει να ζει εξαργυρώνοντας τα μοναδικά ταλέντα του: τους ψυχαναγκασμούς και τις φοβίες του. Όμως κάποιο πρωί, ο ήχος του τηλεφώνου τον οδηγεί σε ένα πέρασμα προς ένα μυστικό δάσος, που κατοικείται από εκκεντρικούς κυνηγούς, οι οποίοι –χωρίς ποτέ να τον ρωτήσουν για τ’ όνομά του– τον αποκαλούν «Σακάκι». Εκεί συναντάει παράφρονες μοναχούς, αρχαίους Έλληνες θεούς, αρκούδες και ελάφια που μιλάνε και φαντάσματα στρατιωτών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Από τη μία μέρα στην άλλη, ένας άνθρωπος που η ζωή του ήταν μια διαρκής διαδρομή ανάμεσα στο γραφείο και το σπίτι, βρίσκεται να στήνει ενέδρες για να πιάσει σύννεφα, να ερωτεύεται τη θεά Άρτεμη, να συναντάει τους νεκρούς γονείς του μέσα σε ένα υποβρύχιο που βυθίστηκε στο Ιόνιο, να ακούει τα μυστικά των μυρμηγκιών, να μαθαίνει το μέλλον της ανθρωπότητας από τον ίδιο τον μάντη Τειρεσία και να κυνηγάει, μαζί με έναν άντρα που τον φωνάζουν «Δάσκαλο», ένα τρένο που δραπέτευσε από τις ράγες του πριν από εβδομήντα χρόνια.

 

Γιώργος Δουατζής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.