fbpx
Τζοζουέ Καρντούτσι

Τζοζουέ Καρντούτσι

«Όλη η σημερινή λογοτεχνία είναι σκουπίδια. Καμία σημερινή κοινωνία δεν αξίζει να ασχολούμαστε μαζί της. Ας επιστρέψουμε λοιπόν στην καθαρή τέχνη, στους Έλληνες και τους Λατίνους. Τι γελοίοι μικροί νάνοι είναι αυτοί οι Ιταλοί ρεαλιστές!»

Από επιστολή του Τζοζουέ Καρντούτσι |27.7.1835 - 16.2.1907|, πριν δημοσιεύσει τις «Βαρβαρικές ωδές». Ο Καρντούτσι ήταν Ιταλός συμβολιστής ποιητής, από τους σημαντικότερους της Ιταλίας. Το 1906 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ και ανεπίσημα θεωρήθηκε ο εθνικός ποιητής της Ιταλίας. Το πιο διάσημο ποίημά του είναι το «Ύμνος στον Σατανά» (1863), όπου εκφράζεται με ζέση εναντίον του χριστιανισμού και, κυρίως, εναντίον των κοσμικών δυνάμεων της Καθολικής Εκκλησίας. Ωστόσο, τα καλύτερα δείγματα του έργου του εμπεριέχονται στις μεταγενέστερες συλλογές του «Νέες ρίμες» και «Βαρβαρικές ωδές» (1877).

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Σάμιουελ Φίλιπς Χάντιγκτον

Ο Σάμιουελ Φίλιπς Χάντιγκτον |18 Απριλίου 1927 – 24 Δεκεμβρίου 2008| ήταν Αμερικανός πολιτικός επιστήμων, ο οποίος έγινε γνωστός κυρίως για τις θέσεις του περί μιας μεταψυχροπολεμικής νέας παγκόσμιας τάξης στο έργο του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.