fbpx
1920: «Πέρα από τον ορίζοντα»

1920: «Πέρα από τον ορίζοντα»

«To “Πέρα από τον ορίζοντα” είναι η “νέα αμερικανική τραγωδία”, μια τραγωδία που μπορεί να συμβεί σε κάθε πολιτισμένη χώρα του κόσμου όπου ο γάμος αποτελεί αναγνωρισμένο θεσμό. Ερμηνεύει τη μιζέρια που ακολουθεί την ένωση ενός άντρα και μιας γυναίκας, των οποίων οι χαρακτήρες είναι ασύμβατοι».

Με αυτά τα λόγια σύστηνε το 1920 το περιοδικό «Theatre Magazine» το έργο «Πέρα από τον ορίζοντα» του Ευγένιου Ο Νιλ στο θεατρόφιλο κοινό των παραγωγών του Μπρόντγουεϊ. Σαν σήμερα εκείνη τη χρονιά, στις 2 Φεβρουαρίου 1920, η αυλαία σηκώνεται και δίνεται η πρεμιέρα στο Morosco Theater στη Νέα Υόρκη. Το ίδιο έτος το έργο τιμάται με το Βραβείο Πούλιτζερ.

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο #theatre

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Άρθουρ Κλαρκ

«Οποιαδήποτε επαρκώς προηγμένη τεχνολογία είναι αδιαχώριστη από τη μαγεία». Άρθουρ Κλαρκ |16.12.1917 - 19.3.2008|, Αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας («Η Οδύσσεια του διαστήματος» κ.ά.), ειδικός στα...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Έντγκαρ Ράις Μπάροουζ

«Όσο περισσότερο ακούει κανείς τις καθημερινές συζητήσεις, τόσο πιο προφανές γίνεται ότι οι έλλογες ιδιότητες του εγκεφάλου ελάχιστα συμπορεύονται με τα φωνητικά μας όργανα». Έντγκαρ Ράις Μπάροουζ |1.9.1875 -...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.