Άλκης Θρύλος
Άλκης Θρύλος

Άλκης Θρύλος

«Όλος ο κόσμος γράφει. […] Η πρωινή μου περιοδεία στους δρόμους της Αθήνας για να κανονίσω ποικίλες δουλειές είναι συνήθως μια πλουσιότατη συγκομιδή χειρογράφων. Ο υπάλληλος του υπουργείου έχει στο συρτάρι του μια σειρά διηγημάτων, ο ταμίας της Τηλεφωνικής Εταιρίας ή της Εταιρίας Υδάτων μια συλλογή ποιημάτων, ο πουλητής σ’ ένα μαγαζί, ένα δράμα ή μια κωμωδία˙ μόλις με γνωρίσουν αμέσως μου προτείνουν να λάβω γνώση του αριστουργήματός τους. Γραφούν όμως κι οι διαβάτες! […] Τι να κάνω; Συχνά έχω σκεφθεί να επικαλεσθώ, για να αρνηθώ την ανάγνωση, την άθλια κατάσταση των ματιών μου…»

«Συγγραφική μανία», από το «Συζητήσεις με τον εαυτό μου» (1961) του Άλκη Θρύλου |1896 - 8.12.1971|, λογοτεχνικό ψευδώνυμο της Ελένης Ουράνη, κριτικού λογοτεχνίας, θεάτρου και συγγραφέα.

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Νίκος Καχτίτσης

Ο Νίκος Καχτίτσης |26.2.1926 – 25.5.1970| ήταν πεζογράφος. Εγκατεστημένος στον Καναδά από το 1956, έγραφε αφηγήματα όπου κυριαρχεί ο ονειρικός χρόνος των αναμνήσεων και των συνειρμών, σε περιγραφές αριστοτεχνικής λεπτομέρειας...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Μαργαρίτα Λυμπεράκη

Η Μαργαρίτα Λυμπεράκη |1919 – 24.5.2001| ήταν πεζογράφος και θεατρική συγγραφέας. Μετά το μυθιστόρημα που την έκανε ευρέως γνωστή, Τα ψάθινα καπέλα (1946), ακολούθησε νεωτερική γραφή (Ο άλλος Αλέξανδρος,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

*  Το email σας:

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.