Γκέοργκ Βίλχελμ Φρίντριχ Χέγκελ
Γκέοργκ Βίλχελμ Φρίντριχ Χέγκελ

Γκέοργκ Βίλχελμ Φρίντριχ Χέγκελ

«[…] συστατικό στοιχείο ενός αληθινού χαρακτήρα είναι, από τη μια πλευρά, ένα ουσιαστικό περιεχόμενο των σκοπών του, από την άλλη η εμμονή σ’ αυτούς τους σκοπούς, έτσι ώστε η ατομικότητα θα έχανε την ίδια την ύπαρξή της, αν παραιτούνταν και τους εγκατέλειπε».

Από την «Εισαγωγή στην αισθητική» (μτφρ. Γιώργος Βελουδής) του Γκέοργκ Βίλχελμ Φρίντριχ Χέγκελ |27.8.1770 - 14.11.1831|, κορυφαίου Γερμανού φιλοσόφου. Κατεξοχήν εκπρόσωπος του γερμανικού ιδεαλισμού, είναι γνωστός για τη σύνθεση της διαλεκτικής θεωρίας (αν και οι όροι «θέση», «αντίθεση» και «σύνθεση» δεν είναι δικοί του αλλά του Φίχτε) και υπήρξε σημαντική επιρροή και σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη δυτική φιλοσοφία κατά τον 19ο και 20ό αιώνα.

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ερρίκος Ίψεν

Ο Ερρίκος Ίψεν |20.3.1828 – 23.5.1906| ήταν Νορβηγός δραματουργός και ποιητής, δημιουργός του σύγχρονου ρεαλιστικού θεάτρου. Τα έργα του, εμπνευσμένα από φιλοσοφικά και κοινωνικά ζητήματα,...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Βικτόρ Ουγκό

Ο Βικτόρ Ουγκό |26.2.1802 – 22.5.1885| ήταν Γάλλος μυθιστοριογράφος, ποιητής και δραματουργός, ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του γαλλικού ρομαντισμού (Οι άθλιοι, Η Παναγία των Παρισίων, Τα φύλλα του φθινοπώρου, Τα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας:
 
     

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.