fbpx
 Νίκος Καζαντζάκης

Νίκος Καζαντζάκης

«Μια αστραπή η ζωή μας… μα προλαβαίνουμε».

Νίκος Καζαντζάκης |18.3.1883 - 26.10.1957|, πεζογράφος, ποιητής, φιλόσοφος, μεταφραστής, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους, παγκοσμίου φήμης Έλληνες συγγραφείς. Τα έργα του έχουν γνωρίσει τις περισσότερες μεταφράσεις. Η μεταφορά στον κινηματογράφο των μυθιστορημάτων του «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» και «Ο τελευταίος πειρασμός» ώθησε ακόμα περισσότερο τη φήμη του. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα το 1906 με το μυθιστόρημα «Όφις και Κρίνο». Γενικότερα το έργο του αλλά ειδικότερα ο «Καπετάν Μιχάλης» και ο «Τελευταίος πειρασμός» έστρεψαν εναντίον του την Εκκλησία, χωρίς όμως να προχωρήσει σε αφορισμό του συγγραφέα, καθώς οι ιερείς θεώρησαν πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ένα είδος «διαφήμισης» του ίδιου και του έργου του. Ωστόσο, τον Γενάρη του 1954 η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία πρόσθεσε τον «Τελευταίο πειρασμό» στον Κατάλογο των Απαγορευμένων Βιβλίων.

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Τάκης Σινόπουλος

Ο Τάκης Σινόπουλος |17.3.1917 – 25.4.1981| ήταν Έλληνας ποιητής και συγγραφέας. Η πρώτη του ποιητική συλλογή είχε τίτλο Μεταίχμιο και κυκλοφόρησε το 1951. Στο έργο του επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τον Έλιοτ,τον Σεφέρη και τον Έζρα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.