fbpx
Ρεϊμόν Κενό

Ρεϊμόν Κενό

«Η μυθοπλασία συνίσταται είτε στην τοποθέτηση φανταστικών χαρακτήρων εντός μιας αληθινής ιστορίας, πράγμα που είναι η Ιλιάδα, είτε στην παρουσίαση της ιστορίας ενός ατόμου σαν να έχει μια γενικότερη ιστορική αξία, πράγμα που είναι η Οδύσσεια».

Ρεϊμόν Κενό |21.2.1903 - 25.10.1976|, Γάλλος συγγραφέας, ποιητής, μεταφραστής, στιχουργός και μαθηματικός. Ο συγγραφέας του βιβλίου «Η Ζαζί στο μετρό», γνωστός για το κυνικό του χιούμορ με το οποίο εμπότισε, με πολλούς τρόπους, τη γαλλική λογοτεχνία. Το 1932 ένα ταξίδι του στην Ελλάδα έγινε αιτία να εκπλαγεί από την απόσταση μεταξύ γραπτού και προφορικού λόγου, κι επιστρέφοντας στη Γαλλία έβαλε ως στόχο του να απαλλάξει τη γαλλική γλώσσα από τους στερεοτυπικούς, συμβατικούς τύπους του δικού της «επίσημου», γραπτού λόγου.

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Μίλτος Σαχτούρης

«Γύριζε στους δρόμους ο τρελός λαγός γύριζε στους δρόμους ξέφευγε απ' τα σύρματα ο τρελός λαγός έπεφτε στις λάσπες Φέγγαν τα χαράματα ο τρελός λαγός άνοιγε η νύχτα στάζαν αίμα οι καρδιές ο τρελός...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ιάκωβος Καμπανέλλης

«Τι ωραία που είν’ η αγάπη μου με το καθημερνό της φόρεμα κι ένα χτενάκι στα μαλλιά. Κανείς δεν ήξερε πως είναι τόσο ωραία. Κοπέλες του Άουσβιτς, του Νταχάου κοπέλες, μην είδατε την αγάπη μου; Την...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.