fbpx
Ρόδης Ρούφος

Ρόδης Ρούφος

«Είμαστε συνειδητά δεμένοι με τον κόσμο όπου διαλέχθηκε ο Πλάτωνας και γεννήθηκε ο Μπαχ, όπου τραγούδησε ο Ρίλκε και έζησε ο Ραφαήλ, με τον κόσμο που δονείται από Αττική και παλιούς θεούς, τον κόσμο του Φάουστ και της έντονης ατομικότητας που καίγεται στη φλόγα της ίδιας της πίστης της.

Πιστεύουμε στην ομορφιά που λέγεται Ελλάδα, και στην πνευματική αστραπή που λέγεται ελεύθερη Ευρώπη.

Είμαστε γόνοι –όχι ακόμα επίγονοι– ενός συγκλονιστικού κύκλου πολιτισμού. Δεν θα τον αρνηθούμε».

Από το «Τέλος της Ευρώπης» (1945) του Ρόδη Ρούφου |1924 - 12.10.1972|, συγγραφέα και διπλωμάτη. Εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα μέσα της δεκαετίας του ’50 με την τριλογία «Χρονικό μιας σταυροφορίας», την οποία συγκροτούν τρία μυθιστορήματα για την Αντίσταση και τον Εμφύλιο γραμμένα από την οπτική γωνία της αστικής δεξιάς παράταξης. Ο Ρόδης Ρούφος μαζί με τον Στρατή Τσίρκα εμπνεύστηκαν την έκδοση των «Δεκαοχτώ κειμένων» κατά τη διάρκεια της χούντας, απέναντι στην οποία ο Ρούφος αντιστάθηκε ως διανοούμενος μέχρι τον πρόωρο θάνατό του το 1972.

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Μίλτος Σαχτούρης

«Γύριζε στους δρόμους ο τρελός λαγός γύριζε στους δρόμους ξέφευγε απ' τα σύρματα ο τρελός λαγός έπεφτε στις λάσπες Φέγγαν τα χαράματα ο τρελός λαγός άνοιγε η νύχτα στάζαν αίμα οι καρδιές ο τρελός...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ιάκωβος Καμπανέλλης

«Τι ωραία που είν’ η αγάπη μου με το καθημερνό της φόρεμα κι ένα χτενάκι στα μαλλιά. Κανείς δεν ήξερε πως είναι τόσο ωραία. Κοπέλες του Άουσβιτς, του Νταχάου κοπέλες, μην είδατε την αγάπη μου; Την...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.