Ρόδης Ρούφος
Ρόδης Ρούφος

Ρόδης Ρούφος

«Είμαστε συνειδητά δεμένοι με τον κόσμο όπου διαλέχθηκε ο Πλάτωνας και γεννήθηκε ο Μπαχ, όπου τραγούδησε ο Ρίλκε και έζησε ο Ραφαήλ, με τον κόσμο που δονείται από Αττική και παλιούς θεούς, τον κόσμο του Φάουστ και της έντονης ατομικότητας που καίγεται στη φλόγα της ίδιας της πίστης της.

Πιστεύουμε στην ομορφιά που λέγεται Ελλάδα, και στην πνευματική αστραπή που λέγεται ελεύθερη Ευρώπη.

Είμαστε γόνοι –όχι ακόμα επίγονοι– ενός συγκλονιστικού κύκλου πολιτισμού. Δεν θα τον αρνηθούμε».

Από το «Τέλος της Ευρώπης» (1945) του Ρόδη Ρούφου |1924 - 12.10.1972|, συγγραφέα και διπλωμάτη. Εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα μέσα της δεκαετίας του ’50 με την τριλογία «Χρονικό μιας σταυροφορίας», την οποία συγκροτούν τρία μυθιστορήματα για την Αντίσταση και τον Εμφύλιο γραμμένα από την οπτική γωνία της αστικής δεξιάς παράταξης. Ο Ρόδης Ρούφος μαζί με τον Στρατή Τσίρκα εμπνεύστηκαν την έκδοση των «Δεκαοχτώ κειμένων» κατά τη διάρκεια της χούντας, απέναντι στην οποία ο Ρούφος αντιστάθηκε ως διανοούμενος μέχρι τον πρόωρο θάνατό του το 1972.

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ονορέ ντε Μπαλζάκ

Ο Ονορέ ντε Μπαλζάκ |20.5.1799 – 18.8.1850| συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους μυθιστοριογράφους όλων των εποχών και θεωρείται ένας από τους θεμελιωτές του ρεαλισμού στην ευρωπαϊκή...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ναθάνιελ Χόθορν

Ο Ναθάνιελ Χόθορν |4.7.1804 – 19.5.1864| συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους πεζογράφους της αμερικανικής λογοτεχνίας. Η γραφή του είναι λεπτή και διεισδυτική, οι ήρωές του άνθρωποι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας:
 
     

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.