Ιωάννα Τσάτσου
Ιωάννα Τσάτσου

Ιωάννα Τσάτσου

«Θ’ αφήσω τον Γιώργο του βραβείου. Θα μιλήσω για το Γιώργο, το νέο αγόρι που ξυπνάει σ’ ένα σκοτεινιασμένο κόσμο, κυκλωμένο από ψηλά βουνά, με μόνο ξέφωτο τη ποίηση. Για τον νέο που γεννιέται με την ανοιχτή πληγή της αίσθησης και μ’ αυτήν αντικρίζει τη δύσκολη ζωή του. Για τον τεχνίτη, που παλεύει να καταχτήσει το υλικό του, να εκφραστεί».

Από τα «Λίγα λόγια» που ξεκινούν το βιβλίο «Ο αδερφός μου Γιώργος Σεφέρης» της Ιωάννας Τσάτσου |1909 - 30.9.2000|. Συγγραφέας και δραστήρια σε ποικίλους τομείς όπου μπορούσε να προσφέρει στον τόπο της, έγραψε ποίηση, λογοτεχνικά και ιστορικά κείμενα, ενώ το 1974 βραβεύτηκε με το Α’ Κρατικό Βραβείο Βιογραφίας για το βιβλίο της «Ο αδερφός μου Γιώργος Σεφέρης». Ήταν από τις πρώτες γυναίκες που μπήκε στη Νομική Σχολή, και η πρώτη που υπέβαλε διδακτορική διατριβή. Αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των γυναικών, κάτι για το οποίο επίσης έλαβε τιμητικές διακρίσεις.

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας:
 
     

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.