fbpx
Γκράτσια Ντελέντα

Γκράτσια Ντελέντα

«Κρυφές και μοιραίες δυνάμεις μάς οδηγούν στο καλό ή στο κακό. Ακόμα και την ίδια τη φύση, που στα μάτια μας φαντάζει τέλεια, τη φέρνει βίαια τα πάνω κάτω ένα αναπόδραστο πεπρωμένο».

Γκράτσια Ντελέντα |27.9.1871 - 15.8.1936|, Ιταλίδα πεζογράφος από τη Σαρδηνία, θεματοποίησε στο έργο της την κρίση της οικογένειας και τον έρωτα, τοποθετώντας τα στο τοπικό και σκληρό περιβάλλον της ιδιαίτερης πατρίδας της χρησιμοποιώντας την τοπική της διάλεκτο. Το 1926 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες |6 Μαρτίου 1927 – 17 Απριλίου 2014| ήταν σπουδαίος Κολομβιανός συγγραφέας, βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας. Θεωρείται ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του μαγικού ρεαλισμού και ένας από τους...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Γιώργος Θέμελης

Είπα ν’ αφήσω αυτό το πεθαμένο σπίτινα πάω να κατοικήσω επάνω στη θάλασσαΣκιές το κατοικούν ξεχασμένες φωνέςεξαρθρωμένες κούκλες ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες Το παράθυρο γέρνει γυμνό μέσα στη...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.