fbpx
Ουίλιαμ Φόκνερ

Ουίλιαμ Φόκνερ

«Να ονειρεύεσαι πάντα και να στοχεύεις πιο πέρα από κει που ξέρεις ότι μπορείς να πετύχεις. Μη σκορπιέσαι στην προσπάθεια να γίνεις απλώς καλύτερος από τους προηγούμενους ή από τους συγκαιρινούς σου. Προσπάθησε να γίνεις καλύτερος από τον εαυτό σου».

Ουίλιαμ Φόκνερ |25.9.1897 – 6.7.1962|, Αμερικανός συγγραφέας, από τους σημαντικότερους του 20ού αιώνα. Έγραψε μυθιστορήματα, διηγήματα, σενάρια για τον κινηματογράφο και δοκίμια, και παρόλο που πολύ σημαντικά του μυθιστορήματα είχαν εκδοθεί έως το 1936, έμεινε σχετικά άγνωστος στο αμερικανικό κοινό μέχρι το 1949, όταν τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ο Φόκνερ είναι ο συγγραφέας του αμερικανικού νότου, εμπνευσμένος από ιστορίες πραγματικών ανθρώπων του τόπου του και από πληροφορίες που αναζητούσε στα τοπικά ληξιαρχεία, ωστόσο η τοπικότητα δεν ήταν παρά ένας δρόμος για να αγγίξει θέματα που αφορούν όλο τον κόσμο – όταν η Σουηδική Ακαδημία του απένειμε το Νόμπελ, χαρακτήρισε το συγγραφικό του έργο ως δημιουργία «ενός απέραντου παγκόσμιου θεάτρου της ανθρωπότητας» και τους ήρωές του «χαρακτήρες μεγαλύτερους από τη ζωή». Τα μυθιστορήματα «Η βουή και η μανία» (1929), «Καθώς ψυχορραγώ» (1930) και «Άμπσαλομ, Άμπσαλομ!» (1936) είναι από τα πιο σημαντικά και συγκλονιστικά του έργα.

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Σάμιουελ Φίλιπς Χάντιγκτον

Ο Σάμιουελ Φίλιπς Χάντιγκτον |18 Απριλίου 1927 – 24 Δεκεμβρίου 2008| ήταν Αμερικανός πολιτικός επιστήμων, ο οποίος έγινε γνωστός κυρίως για τις θέσεις του περί μιας μεταψυχροπολεμικής νέας παγκόσμιας τάξης στο έργο του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.