Άπτον Σίνκλερ
Άπτον Σίνκλερ

Άπτον Σίνκλερ

«Προσπαθούσαν να σώσουν τις ψυχές τους – και μόνο ένας ηλίθιος δεν θα μπορούσε να δει ότι το ζήτημα με τις ψυχές τους ήταν πως δεν είχαν καταφέρει να κατακτήσουν μια αξιοπρεπή ύπαρξη για τα σώματά τους».

Από τη «Ζούγκλα» του Άπτον Σίνκλερ |20.9.1878 - 25.11.1968|, Αμερικανού συγγραφέα, πολυγροφότατου, που άσκησε μεγάλη επιρροή στην αμερικανική κοινωνία το πρώτο μισό του 20ού αιώνα με τα βιβλία και τις μεταρρυθμιστικές του ιδέες. Τιμήθηκε με το Βραβείο Πούλιτζερ το 1943. Στα έργα του, μεταξύ άλλων, θεματοποιεί τη βιομηχανοποιημένη Αμερική, παρουσιάζοντας τα πράγματα τόσο από την πλευρά των εργατών όσο και από εκείνη των βιομήχανων. Το 1906 εξέθεσε με το μυθιστόρημά του «Η ζούγκλα» τις άγριες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονταν οι άνθρωποι στη βιομηχανία κρέατος, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του κοινού για τις συνθήκες υγιεινής, που οδήγησαν σε αλλαγές στην αμερικανική νομοθεσία.

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Βικτόρ Ουγκό

Ο Βικτόρ Ουγκό |26.2.1802 – 22.5.1885| ήταν Γάλλος μυθιστοριογράφος, ποιητής και δραματουργός, ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του γαλλικού ρομαντισμού (Οι άθλιοι, Η Παναγία των Παρισίων, Τα φύλλα του φθινοπώρου, Τα...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Φρέντυ Γερμανός

Ο Φρέντυ Γερμανός |5.9.1934 – 21.5.1999| ήταν δημοσιογράφος και συγγραφέας, γνωστός και για τις τηλεοπτικές του εκπομπές. Χρονογράφος σε εφημερίδες (Μεσημβρινή, Ελευθεροτυπία), ευθυμογράφος (το πρώτο του βιβλίο με μικρά χιουμοριστικά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας:
 
     

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.