fbpx
Αλέξανδρος Μπλοκ

Αλέξανδρος Μπλοκ

«Η καταστροφή του Τιτανικού μού έδωσε μια απερίγραπτη χαρά – ο ωκεανός υπάρχει ακόμα!»

Αλέξανδρος Μπλοκ |28.11.1880 – 7.8.1921|, ένας από τους πιο χαρισματικούς Ρώσους ποιητές. Χρησιμοποίησε τον συμβολισμό των χρωμάτων στη λυρική ποίησή του διακρίνοντας το έργο του σε τρεις περιόδους, «λευκή», «μπλε» και «κόκκινη», άντλησε από μια εξαιρετική ποιητική έμπνευση με την οποία ήταν προικισμένος μοναδικές και αλλόκοτες εικόνες, και πέθανε στα σαράντα ένα του χρόνια, άρρωστος, μία μέρα αφού το σοβιετικό καθεστώς δέχτηκε, καθυστερημένα, να του χορηγήσει βίζα για να μεταβεί σε κλινική του εξωτερικού. Απελπισμένος από τη Ρωσική Επανάσταση και τα επακόλουθά της, είχε ήδη σταματήσει επί τρία χρόνια, να γράφει – «Όλοι οι ήχοι έχουν σταματήσει – δεν ακούς πως δεν υπάρχουν πια ήχοι;».

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Σάμιουελ Φίλιπς Χάντιγκτον

Ο Σάμιουελ Φίλιπς Χάντιγκτον |18 Απριλίου 1927 – 24 Δεκεμβρίου 2008| ήταν Αμερικανός πολιτικός επιστήμων, ο οποίος έγινε γνωστός κυρίως για τις θέσεις του περί μιας μεταψυχροπολεμικής νέας παγκόσμιας τάξης στο έργο του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.