Δημήτρης Χατζής
Δημήτρης Χατζής

Δημήτρης Χατζής

«Ούτε ευχαριστώ δεν του ’πε – δεν τόλμησε κι αυτός να της πει τι καλά που της πήγαινε. Το μεγάλο του κόλπο της ρόμπας δεν είχε συνέχεια. Έτρωγε με τα μάτια το πιάτο, πάσκιζε κάτι να βρει, να μιλήσουν – δεν έβρισκε. Σήκωσε τα μάτια του – την κοίταξε κλεφτά. Και τότες είδε – είδε κι αυτός. Καμιά Κατερίνα δεν ήταν εκεί. Είταν ένα τέρας της ασχήμιας, ένα έκτρωμα της δυστυχίας. Χτυπημένο, ρημαγμένο, ξοφλημένο. […] Πέρασε ο Αη-Γιώργης εκεί –θα περνούσε κάποτε– έγινε φως, πολύ φως. Και τίποτα – τίποτα που δεν είχανε φταίξει – τους αστραπόκαψε».

«Αη-Γιώργης» – έτσι τελειώνει το διήγημά του από τη συλλογή «Ανυπεράσπιστοι» ο Δημήτρης Χατζής |13.11.1913 – 20.7.1981|, σημαντικός πεζογράφος που έγραψε διηγήματα, δύο μυθιστορήματα και μελέτες. Έργα του «Το διπλό βιβλίο», «Ανυπεράσπιστοι», «Το τέλος της μικρής μας πόλης». 

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Γιώργος Κατσίμπαλης

«Όσοι ξέρουν το Μαρούσι θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεγαλειώδες σ’ αυτό. Ούτε στον Κατσίμπαλη υπάρχει τίποτα το μεγαλειώδες. Ούτε, στο κάτω κάτω, υπάρχει τίποτα το μεγαλειώδες σε...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ανδρέας Λασκαράτος

«Αλλοίμονο σ’ εκειόν που διά του πνεύματος ’Ξαπεράσει οπωσούν την εποχή του∙ Βαριά καταφορά δημόσιου ρεύματος, Θαν του καταπικράνη τη ζωή του». Από το ποίημα «Ξένος της εποχής του», του Ανδρέα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας:
 
     

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.