fbpx
Ο θείος Καρνίκ 7 διηγήματα για τους Αρμένηδες της Κωνσταντινούπολης Αντάν Οζέρ Μετάφραση: Γιώργος Μπόζης Εκδόσεις Τσουκάτου

Ο θείος Καρνίκ


Μια συλλογή διηγημάτων για τους Αρμένιους της Πόλης από τον Αντάν Οζέρ, με τίτλο Ο θείος Καρνίκ. Τα διηγήματα μετέφρασε στα ελληνικά ο Γιώργος Μπόζης, που γνώριζε και προσωπικά τον συγγραφέα.

Ο Αντάν (Αντρανίκ) Οζέρ γεννήθηκε και έζησε στην Κωνσταντινούπολη. Στα πεζογραφήματά του επικεντρώνεται συνήθως στους μικροαστούς Αρμένηδες της Κωνσταντινούπολης, καταγράφοντας μεθοδικά τις αντιδράσεις τους σε απλά, συνηθισμένα επεισόδια της καθημερινότητας, αποφεύγοντας τις απευθείας περιγραφές των χαρακτήρων. Τα διηγήματά του συνθέτουν ένα λεπτοδουλεμένο ψηφιδωτό της μεταπολεμικής αρμένικης κοινότητας της Πόλης.

Η τεχνική του, με τις ανατροπές της πλοκής που καθορίζονται από συμπτωματικά περιστατικά με ειρωνική κατάληξη, θυμίζει τον μεγάλο Αμερικανό συγγραφέα Ο. Χένρι.

Ο θείος Καρνίκ
7 διηγήματα για τους Αρμένηδες της Κωνσταντινούπολης
Αντάν Οζέρ
Μετάφραση: Γιώργος Μπόζης
Εκδόσεις Τσουκάτου
120 σελ.
ISBN 978-960-7922-81-6
Τιμή: €10,60
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.