fbpx
Ο τσάρος της αγάπης και της τέκνο Anthony Marra Ίκαρος

Ο τσάρος της αγάπης και της τέκνο


Η συλλογή διηγημάτων του Anthony Marra, σκιαγραφεί μια πλειάδα αξέχαστων χαρακτήρων των οποίων οι ζωές διασταυρώνονται με τρόπο σπαραχτικό.

Τη δεκαετία του 1930 στο Λένινγκραντ, ένας ζωγράφος-διορθωτής επεξεργάζεται επίμαχες φωτογραφίες για λογαριασμό του Κόμματος του Στάλιν, σβήνοντας και αλλοιώνοντας πρόσωπα με τον αερογράφο του. Μαγεμένος από την εικόνα μιας μπαλαρίνας, βρίσκεται κατηγορούμενος για σχέση με την πολωνική κατασκοπεία. Μια ομάδα γυναικών αφηγείται τις ιστορίες της αλλά και αυτές των γιαγιάδων τους, πρώην κρατουμένων της Γκουλάγκ, που εγκαταστάθηκαν σε πόλη ορυχείων της Σιβηρίας. Δύο ζεύγη αδερφών μοιράζονται μια άγρια, προστατευτική αγάπη. Νεαροί άνδρες σε ολόκληρη την πρώην Σοβιετική Ένωση αντιμετωπίζουν τη βία στο σπίτι και στο στρατόπεδο. Μεγάλες θυσίες γίνονται και στο όνομα ενός πετρελαιοειδούς τοπίου, το οποίο είναι συνηθισμένο, εκτός από το σχεδόν ακατανόητο ειρηνικό παρελθόν που απεικονίζει.

Ο Τσάρος της αγάπης και της τέκνο μιλά για τη ματαιότητα της προσπάθειας να εξαλειφθούν άνθρωποι και γεγονότα, για την ανθρώπινη προσαρμοστικότητα, το παράλογο της ζωής και του πολέμου, αλλά και το πόσο μικρή είναι η ζωή μας σε σχέση με το μέγεθος του σύμπαντος.

Ο τσάρος της αγάπης και της τέκνο
Anthony Marra
Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης
Ίκαρος
372 σελ.
ISBN 978-960-572-122-0
Τιμή: €15,90
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.