fbpx
Η τελευταία τριλογία Samuel Beckett Μετάφραση Θωμάς Συμεωνίδης Γαβριηλίδης

Η τελευταία τριλογία


«Όλα περασμένα, ποτέ τίποτα άλλο. Όλα δοκιμασμένα. Όλα αποτυχημένα. Χωρίς σημασία. Να προσπαθήσεις ξανά. Να αποτύχεις ξανά. Να αποτύχεις καλύτερα».

Στην Τελευταία Τριλογία του Σάμουελ Μπέκετ εντάσσονται τρία από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας του 20ού αιώνα. Όταν ερωτήθηκε σχετικά από τον Ενώχ Μπράτερ (Enoch Brater) το 1985, ο Μπέκετ απάντησε ότι δεν είχε σκεφτεί αυτά τα τρία έργα ως τριλογία, αλλά ότι μάλλον είναι, τουλάχιστον περισσότερο από τα άλλα έργα που συνιστούν την πρώτη τριλογία (Μολλόν, Ο Μαλόν πεθαίνει, Ακατονόμαστος). Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι, σε σχέση με την πρώτη τριλογία (ή απλώς τριλογία), ο Μπέκετ ήταν αρχικά αντίθετος στη θεώρηση αυτών των έργων ως τριλογίας. Την ίδια άποψη είχαν και οι Editions de Minuit που τα είχαν εκδώσει στη Γαλλία, σε αντίθεση με εκδοτικούς οίκους στην Αμερική και την Αγγλία, που από πολύ νωρίς είχαν προτείνει την κοινή έκδοση αυτών των έργων. Ο Μπέκετ δέχθηκε αρχικά την κοινή τους έκδοση, αλλά χωρίς αναφορά στον όρο τριλογία. Προτίμησε την απλή παράθεση των τίτλων κάτω από τον γενικότερο τίτλο Τρία Μυθιστορήματα. Αργότερα, στις συζητήσεις του άρχισε σιγά σιγά να αναφέρεται σε αυτά τα έργα ως ψευδοτριλογία ή ως την αποκαλούμενη τριλογία.

Η τελευταία τριλογία
Samuel Beckett
Μετάφραση Θωμάς Συμεωνίδης
Γαβριηλίδης
289 σελ.
ISBN 978-960-576-479-1
Τιμή € 14,84
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.