fbpx
Νίκος Ξυλούρης – Τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο

Νίκος Ξυλούρης – Τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο

Kυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μετρονόμος η δεύτερη, συμπληρωμένη έκδοση του βιβλίου Νίκος Ξυλούρης – Τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο. Στις σελίδες του βιβλίου συναντούμε μοναδικές αφηγήσεις της γυναίκας του, Ουρανίας, του γιου του, Γιώργου, του αδελφού του, Γιάννη (Ψαρογιάννη), του Χρήστου Λεοντή και του Χριστόδουλου Χάλαρη.

Γράφουν επίσης ο Λίνος Κόκκοτος, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Γιώργος Μονεμβασίτης, ο Θωμάς Κοροβίνης, ο Αλέξης Βάκης, ο Θεμιστοκλής Παντελόπουλος, ο Σταύρος Γ. Καρτσωνάκης, ο Σπύρος Αραβανής, ο Σπύρος Κουρκουνάκης, ο Θόδωρος Βαλσαμίδης, η Αγάπη Καλομοίρη και ο Γρηγόρης Παπαδογιάννης.

Περιλαμβάνεται αναλυτική δισκογραφία του Νίκου Ξυλούρη και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αρκετό από αυτό ανέκδοτο, που παραχώρησε ευγενικά η οικογένεια Ξυλούρη.

Για τον Νίκο Ξυλούρη το τραγούδι ήταν οι στίχοι του Γιάννη Ρίτσου από το «Καπνισμένο τσουκάλι», του Χρήστου Λεοντή, που ο ίδιος ερμήνευσε: «…εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ’ τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».

 

Νίκος Ξυλούρης – Τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο
Συλλογικό έργο
Επιμέλεια έκδοσης: Θανάσης Συλιβός
Artwork εξωφύλλου: Πέτρος Παράσχης
Μετρονόμος
152 σελ.
ISBN 978-960-99366-1-3
Τιμή €14,84
001 patakis eshop

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΕΧΝΕΣ
Το βαλς του Ορφέα

Το βαλς του Ορφέα, ένα θεατρικό τραγούδι του Στρατή Πασχάλη, που, μελοποιημένο από την Κατερίνα Πολέμη, αγαπήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, τώρα γίνεται βιβλίο στην Κάπα Εκδοτική. Ο Στρατής Πασχάλης, κάτω απ’...

ΤΕΧΝΕΣ
Ειρήνη

Μια γυναίκα εξήντα ετών, η Ειρήνη, πάλαι ποτέ πρωταγωνίστρια του θεάτρου, έχει άνοια και ζει με την κόρη της. Μια νεαρή γυναίκα, δημοσιογράφος και ηθοποιός, θα εισβάλει στην καθημερινότητά τους. Η...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.