fbpx
Περικλής

Περικλής

Μια θαυμαστή περιπέτεια με την υπογραφή Σαίξπηρ. Ένα από τα δημοφιλέστερα, στην εποχή του, έργα του ελισαβετιανού βάρδου, καρπός της ωριμότητας του.

Ο Περικλής, ο πρίγκιπας της Τύρου, βάζει τη ζωή του σε κίνδυνο όταν ανακαλύπτει ότι ο βασιλιάς της Αντιόχειας διατηρεί ερωτικές σχέσεις με την ίδια του την κόρη. Για να σωθεί, αρχίζει να περιπλανιέται σε ολόκληρη τη Μεσόγειο και, αφού βιώνει διάφορες περιπέτειες, στο τέλος παντρεύεται την όμορφη Θαΐσα και αποκτά μαζί της μια κόρη, τη Μαρίνα. Τα βάσανά του όμως δεν τελειώνουν εδώ. Σε μια θαλασσοταραχή, η γυναίκα του πέφτει στη θάλασσα και χάνεται. Ο Περικλής αναγκάζεται να αφήσει σε φίλους του την κορούλα του, η οποία, έπειτα από χρόνια, καταλήγει σε πορνείο στη Μυτιλήνη.

Αιμομιξία, απόπειρες φόνου, βιασμού και εκπόρνευσης, ναυάγια, πειρατεία, νεκροφάνεια, μαγεία: ο Περικλής είναι μια συναρπαστική ιστορία με κοινό στοιχείο τη θάλασσα, «στοιχείο συνέχειας και ασυνέχειας, σωτηρίας και κινδύνου, ζωής και θανάτου, γέννησης και αναγέννησης», όπως γράφει στην εισαγωγή του ο μεταφραστής του, Διονύσης Καψάλης.

Από τα πιο δημοφιλή έργα της ελισαβετιανής εποχής, ο Περικλής συνδυάζει το δραματικό με το κωμικό στοιχείο και την κοινωνική περιπέτεια με την υπαρξιακή αναζήτηση, μέσα από συνεχείς ανατροπές και εκπλήξεις.

 

Περικλής
Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
μετάφραση: Διονύσης Καψάλης
Gutenberg – Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
150 σελ.
ISBN 978-960-01-2015-8
Τιμή €10,00
001 patakis eshop


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΕΧΝΕΣ
Το βαλς του Ορφέα

Το βαλς του Ορφέα, ένα θεατρικό τραγούδι του Στρατή Πασχάλη, που, μελοποιημένο από την Κατερίνα Πολέμη, αγαπήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, τώρα γίνεται βιβλίο στην Κάπα Εκδοτική. Ο Στρατής Πασχάλης, κάτω απ’...

ΤΕΧΝΕΣ
Ειρήνη

Μια γυναίκα εξήντα ετών, η Ειρήνη, πάλαι ποτέ πρωταγωνίστρια του θεάτρου, έχει άνοια και ζει με την κόρη της. Μια νεαρή γυναίκα, δημοσιογράφος και ηθοποιός, θα εισβάλει στην καθημερινότητά τους. Η...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.