fbpx
Οδύσσεια

Οδύσσεια

Κυκλοφόρησε πλέον σε νέα αναθεωρημένη έκδοση και με τη συνοδεία CD ήχου το βιβλίο της Άννυς-Ανατολής Καριπίδου, Οδύσσεια. Περιληπτική απόδοση των ραψωδιών στην ποντιακή διάλεκτο.

Το συνοδευτικό CD περιλαμβάνει την αφήγηση των ραψωδιών από τη συγγραφέα υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας από τον Γιώργο Αμπερίδη.

Το γλαφυρό αφηγηματικό ύφος του πονήματος μετουσιώνει τον μελετητή σε ταξιδευτή με τις ποιητικές εκφράσεις της διαδρομής που άλλοτε ηχούν όπως στη φράση «Άμον βοερόν ποτάμ’ σκίζ’ και πάει», άλλοτε ρέουν σαν το νερό, στη φράση «Εποταμίεν ας σα δάκρα» και άλλοτε προβάλλουν τη λεβεντιά, όπως: «Ψηλέσσα γαρή άμον ραχοκέφαλον». Οι Πόντιοι και όσοι ενδιαφέρονται να μελετήσουν τα κείμενα της ποντιακής διαλέκτου θα απολαύσουν τη μαγεία της θυγατρικής τής ελληνικής γλώσσας, για την οποία, μεταξύ άλλων, ο Βολταίρος σημείωσε: «Είθε η ελληνική γλώσσα να γίνει κοινή όλων των λαών».

 

Οδύσσεια
Περιληπτική απόδοση των ραψωδιών στην ποντιακή διάλεκτο
Άννυ-Ανατολή Καριπίδου
Αφοί Κυριακίδη
144 σελ.
ISBN 978-960-602-140-4
Τιμή: €16,67

  001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.