fbpx
Φρέαρ – Τεύχος 10

Φρέαρ – Τεύχος 10


Τρεις σπουδαίες συνεντεύξεις περιλαμβάνει το δέκατο τεύχος του περιοδικού Φρέαρ. Ο Συρολιβανέζος ποιητής Άδωνις, μόνιμος υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ τα τελευταία χρόνια, συνομιλεί με τον Διονύση Σκλήρη, η Καναδή πεζογράφος και ποιήτρια Μάργκαρετ Άτγουντ με την Ούρσουλα Φωσκόλου και ο Κολομβιανός ποιητής Χάιμε Χαραμίγιο Εσκομπάρ μιλάει με τον Κώστα Βραχνό.

Ο Νίκος Μαθιουδάκης παρουσιάζει επτά αδημοσίευτες έως σήμερα επιστολές του Νίκου Καζαντζάκη προς τον Σουηδό μεταφραστή του Knös, στις οποίες φαίνεται και η μέριμνα του Κρητικού συγγραφέα για την απήχηση του έργου του και το βραβείο Νόμπελ.

«Θετικά και αρνητικά στοιχεία στην ποίηση» επιγράφεται η ομιλία του Κώστα Στεργιόπουλου με την ευκαιρία της αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, που επίσης δημοσιεύεται στο τεύχος. Κι ακόμα, δοκίμια των Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλου και Μιχαήλ Επστέιν («Θέσεις για τη φτωχή πίστη», κείμενο γραμμένο ειδικά για το Φρέαρ). Με αφορμή τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Τ.Σ. Έλιοτ δημοσιεύεται μια νέα μετάφραση του Burnt Norton από τον Αλέξανδρο Κοσματόπουλο και πολυσέλιδη μελέτη του Κωνσταντίνου Λερούνη με θέμα «Ο Έλιοτ, η εκκλησιαστική γραμματολογία και η αναζήτηση της γενεαλογικής μορφής του συντηρητικού στοχασμού».

Πλούσια και η ποιητική ύλη του περιοδικού: ένα ανέκδοτο ποίημα του Τ.Κ. Παπατσώνη («Δοξαστικό για τον καινούργιο χρόνο»), ποιήματα του σπουδαίου Ισπανού ποιητή Ραφαέλ Γκιγιέν (μτφρ. Δημήτρης Αγγελής) και του Μεξικανού Μάριο Μποχόρκεθ (μτφρ. Μαργαρίτα Μαυρομμάτη) που δημοσιεύονται πρώτη φορά, κατ' αποκλειστικότητα στο Φρέαρ, ποιήματα των Βασίλη Κουγέα, Κώστα Θ. Ριζάκη, Χαράς Ναούμ, Στέφανου Σταυρίδη, Χάιμε Χαραμίγιο Εσκομπάρ και Γιώργου Χ. Στεργιόπουλου.

Κι ακόμα στο τεύχος θα βρείτε αφηγηματικά κείμενα των Σωτήρη Δημητρίου, Νικήτα Σινιόσογλου, Τζοβάννι Βέργκα (μτφρ.Λητώ Σεϊζάνη), Δημήτρη Γ. Ραπτάκη, Εβγένι Ποπόφ (μτφρ. Έλενα Κατσιώλη), επίλεκτες σελίδες από τα ημερολόγια τουΦερνάντο Πεσσόα (μτφρ. Ούρσουλα Φωσκόλου) και προδημοσιεύσεις από τα νέα βιβλία των Γιάννη Κιουρτσάκη και Δημήτρη Νόλλα.

Στις μόνιμες στήλες του περιοδικού, κείμενα των Ιλύα Καμίνσκι, Άλβαρο Βαλβέρδε και Αλίσια Ε. Στώλινγκς ειδικά γραμμένα για το Φρέαρ, σχόλια πάνω στην επικαιρότητα, κριτικές βιβλίου, τέχνης, θεάτρου, κινηματογράφου και μουσικής, σελίδες για τον Σταύρο Ζουμπουλάκη (Λάμπης Καψετάκης, Κώστας Ανδρουλιδάκης) και τον Ντίνο Χριστιανόπουλο (Μάριος-Κυπαρίσσης Μώρος) κ.ά.

Φρέαρ – Τεύχος 10 (Ιανουάριος 2015):
Στο βάθος των περιστάσεων
Τιμή € 9,00
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.