fbpx
Νέα Ευθύνη – Τεύχος 17

Νέα Ευθύνη – Τεύχος 17

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (Μαΐου-Ιουνίου 2013) του περιοδικού Ελευθερίας και Γλώσσας Νέα Ευθύνη. Το τεύχος ξεκινά με δύο εκτενείς μελέτες-δοκίμια των καθηγητών Γεράσιμου Ζώρα και Κωνσταντίνου Μπελέζου για τη Χριστιανική παράδοση στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη ενώ η Μαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου αναφέρεται  στην Άλωση με αφορμή το μυθιστόρημά της Πήραν την Πόλη, πήραν την. Δημοσιεύονται, μεταξύ άλλων, ποιήματα της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ και της Λένας Παππά και διηγήματα των Φοίβου Πιομπίνου και Νίκου Νικολάου-Χατζημιχαήλ. Η φιλόλογος και κριτικός Σταυρούλα Τσούπρου διερευνά τις σχέσεις στο έργο του Κοσμά Πολίτη και της Μαρίας Πολυδούρη. Συνεργάζονται επίσης ο Ηλίας Κεφάλας, ο Παναγιώτης Μαστροδημήτρης, ο Μιχάλης Μερακλής, ο Νίκος Ορφανίδης, η Στυλιανή Παντελιά, και άλλοι.

Στοχοθεσία του περιοδικού, όπως διαβάζουμε στο εκδοτικό σημείωμα του τεύχους, είναι η «επανεύρεση του χαμένου μίτου, του απωλεσμένου νήματος», «η πρόσκληση προς τους πνευματικούς δημιουργούς».
Το τεύχος κοσμεί η ζωγραφική (Καράβια - Λιμάνια) του Γιάννη Παπανελόπουλου.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.