ΝΕΑ ΕΥΘΥΝΗ – ΤΕΥΧΟΣ 17

ΝΕΑ ΕΥΘΥΝΗ – ΤΕΥΧΟΣ 17

ΝΕΑ ΕΥΘΥΝΗ – ΤΕΥΧΟΣ 17Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (Μαΐου-Ιουνίου 2013) του περιοδικού Ελευθερίας και Γλώσσας Νέα Ευθύνη. Το τεύχος ξεκινά με δύο εκτενείς μελέτες-δοκίμια των καθηγητών Γεράσιμου Ζώρα και Κωνσταντίνου Μπελέζου για τη Χριστιανική παράδοση στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη ενώ η Μαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου αναφέρεται  στην Άλωση με αφορμή το μυθιστόρημά της Πήραν την Πόλη, πήραν την. Δημοσιεύονται, μεταξύ άλλων, ποιήματα της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ και της Λένας Παππά και διηγήματα των Φοίβου Πιομπίνου και Νίκου Νικολάου-Χατζημιχαήλ. Η φιλόλογος και κριτικός Σταυρούλα Τσούπρου διερευνά τις σχέσεις στο έργο του Κοσμά Πολίτη και της Μαρίας Πολυδούρη. Συνεργάζονται επίσης ο Ηλίας Κεφάλας, ο Παναγιώτης Μαστροδημήτρης, ο Μιχάλης Μερακλής, ο Νίκος Ορφανίδης, η Στυλιανή Παντελιά, και άλλοι.
Στοχοθεσία του περιοδικού, όπως διαβάζουμε στο εκδοτικό σημείωμα του τεύχους, είναι η «επανεύρεση του χαμένου μίτου, του απωλεσμένου νήματος», «η πρόσκληση προς τους πνευματικούς δημιουργούς».
Το τεύχος κοσμεί η ζωγραφική (Καράβια - Λιμάνια) του Γιάννη Παπανελόπουλου.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

*  Το email σας:

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.